Algemeen
drive voor maritiem en offshore
De nieuwe IndraDrive ML inverters zijn DNV GL, ABS en LRoS gecertificeerd (foto: Bosch Rexroth)

Bosch Rexroth heeft het programma elektrische IndraDrive ML inverters recentelijk naar boven uitgebreid. De modulaire omvormers/regelaars hebben een spanningsbereik van 400 V en 690 V. De drive is beschikbaar in een vermogensrange van 110 kW tot 500 kW. Omdat tot acht inverters parallel kunnen worden geschakeld, zijn hiermee vermogens tot 4 MW beschikbaar. Bovendien zijn ze DNV GL, ABS en LRoS gecertificeerd, waarmee ze zijn toegelaten voor maritieme en offshore toepassingen.

De nieuwe, gecertificeerde IndraDrive ML regelaars (ML staat voor ‘Modular Large) zijn solide gebouwd. Ze zijn bestand tegen trillingen, temperatuurschommelingen en het ziltige zeeklimaat. Los van de brede vermogensrange is een scala aan energie-efficiënte concepten beschikbaar. Voorbeelden zijn energieopslag in zowel statische als dynamische configuraties, ‘Smart Energy Mode’ en andere opties om energie te besparen en piekbelastingen in het net te voorkomen.

Maritieme toepassingen zijn onder meer te vinden in aandrijvingen voor sleep-, verhaal-, anker- en baggerlieren. Maar de elektrische aandrijvingen zijn ook geschikt voor offshore kranen en systemen voor deiningcompensatie, waarbij energie hergebruikt wordt. Dat zorgt niet alleen voor verkleining van de CO2-footprint, maar ook voor verlaging van de TCO.

Modulaire drive

De basisunit van het IndraDrive ML programma is de ‘Universal Inverter’ die kan worden gebruikt als vier kwadranten voedingsunit en als variabele frequentieomvormer voor synchrone en asynchrone motoren. Deze veelzijdigheid beperkt het aantal noodzakelijke varianten voor uiteenlopende toepassingen, wat voordelen geeft bij inkoop, voorraadbeheer, installatie en service.

De inverters zijn ook geschikt voor multi-as applicaties. Dankzij de geïntegreerde Motion Logic Controller zijn synchrone bewegingen mogelijk, zonder dat hiervoor extra (overkoepelende) besturingen nodig zijn.

De inverters beschikken voor communicatie met andere netwerken/besturingen over een multi-Ethernet- en een multi-encoder-interface, zodat deze aandrijvingen kunnen worden geïntegreerd in (complexe) besturingssystemen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven