Algemeen

Elektrische actuatoren en controllers

SMC elektrische actuatoren

Met een assortiment elektrische actuatoren en controllers biedt SMC haar klanten optimale bewegingsvrijheid en controle in iedere applicatie. Werkstukken zijn er in iedere richting mee  te verplaatsen, bij uiteenlopende snelheden en belastingen. De producten zijn zo ontworpen dat ze zich flexibel aanpassen aan de wensen van de gebruiker.

De motorloze LE-serie is geschikt voor technici die kiezen voor de kwaliteit van een SMC actuator, maar vrij willen zijn in de keuze van een bijbehorende motor. De componenten worden compleet geleverd, volledig gereed voor montage en met alle benodigde accessoires. Een oplossing met alleen een motor en/of controller in een geconfigureerde totaaloplossing is ook mogelijk.

In dit complete pakket, met slechts één onderdeelnummer, vinden gebruikers alle essentiële onderdelen, van aandrijving en besturing tot bedrading.

Controllers

Als aanvulling op de serie elektrische actuatoren heeft SMC een breed aanbod controllers. Het assortiment omvat onder meer digitale I/O-gestuurde controllers voor optimalisatie van de positionering, eventueel aangevuld met krachtregeling zoals bekend van de pneumatische actuatoren van het merk. Er is keuze uit DC servo-/stappenmotoren (alle ‘closed loop’) en AC servomotoren.

Met de introductie van de JXC veldbuscontrollers heeft SMC nieuwe stappen gezet. Deze controllers bieden netwerkconnectiviteit op basis van EtherNet/IP, Profinet, DeviceNet, CClink en EtherCAT. De JXC*1 bestuurt één actuator, met de JXC*3 kunnen maximaal vier actuatoren tegelijk worden aangestuurd. De JXC*3  biedt ook snelheidssynchronisatie of boog/lineaire interpolatie. Dit product is leverbaar in twee uitvoeringen: besturing op basis van een parallelle I/O of EtherNet/IP.

De combinatie van geavanceerde functies, afstandsbediening en diagnose maken elektrische actuatoren geschikt voor Industrie 4.0 toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven