Algemeen

Elektrische aandrijving voor off-highway

e-aandrijving voor off-highway

Oerlikon Fairfield, onderdeel van Oerlikon’s Drive Systems Segment, presenteert op Agritechnica 2017 (Hannover, 12-18 november) zijn laatste elektrische aandrijfsysteem voor off-highway voertuigen. Het systeem integreert een Oerlikon Fairfield Torque Hub planetaire overbrenging met een permanent magneet motor van Ashwoods Electrical Motors. De compacte aandrijving biedt een oplossing die tot 30% kleiner en lichter is en 20% efficiënter dan traditionele motoren in off-highway tractietoepassingen.

De weg naar e-mobiliteit bij Oerlikon Fairfield begon ruim vijftien jaar geleden met een project om een vaste klant ervan te overtuigen zijn machine van hydraulisch naar elektrisch te schakelen. Sindsdien heeft het bedrijf veel belangrijke spelers kunnen bewegen tot volledig elektrisch rijden voor off-highway-toepassingen.

Elektrisch off-highway

De verbeterde efficiëntie, compacte bouw en concurrerende kosten van deze geïntegreerde oplossing make elektrische aandrijvingen in de off-highway sector aantrekkelijk. De eenheid is zo compact dat het voertuigfabrikanten mogelijk maakt om een stuurbare configuratie met vierwielaandrijving te bieden waar voorheen niet genoeg ruimte was om deze mogelijkheid te bieden.

De complete unit kan 4000 Nm aandrijfkoppel en 5600 N remkoppel leveren, maar de motor is tot 30% kleiner en lichter dan de huidige oplossingen die groter, minder efficiënt gelijkstroommotoren met koolborstels of inductiemotoren met een planetaire versnellingsbak gebruiken. De Oerlikon Fairfield / Ashwoods oplossing biedt een drietraps planetaire overbrenging in de lengte van een standaard tweetraps planetaire ontwerp.

De combinatie van de twee technologieën met een geïntegreerde elektrische parkeerrem heeft het mogelijk gemaakt meerdere gedupliceerde of redundante componenten te elimineren. Er wordt bijvoorbeeld een gemeenschappelijke as voor motor, rem en transmissie gebruikt. Deze aanpak bespaart gewicht, kosten en ruimte.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven