Algemeen

Eerste Scara-robots van Fanuc

Fanuc Scara-robots

Met de SR-3iA en SR-6iA voegt Fanuc voor het eerst Scara-robots toe aan het programma industriële robots. Op de TechniShow (20 tot 23 maart, Jaarbeurs Utrecht) worden de robots voor het eerst in Europa voorgesteld aan het publiek. De vierassige Scara-robots hebben een compacte bouwvorm, kleine voetafdruk, hoge bewegingssnelheden en hoge herhalingsnauwkeurigheid. Ze vinden toepassing in pick & place opdrachten, assemblage en verpakking.

De SR-3iA heeft een payload van 3 kg en een bereik van 400 mm; voor de SR-6iA zijn dat 6 kg en 650 mm. De lichtgewicht arm en geavanceerde servotechnologie zorgen voor de hoge nauwkeurigheid en performance. De ventielen, persluchtleiding en I/O bekabeling zijn weggewerkt in de holle arm, wat een eenvoudige integratie mogelijk maakt.

Controller voor Scara-robots

De besturing gebeurt met de nieuwe R-30iB Compact Plus controller die door zijn compacte vorm eveneens bijdraagt tot een eenvoudige integratie. Voor de programmering ontwikkelde Fanuc iRProgrammer, een toepassing die is geïntegreerd in de controller en toegankelijk is via een web browser. Daarmee kan de Scara-robot worden geprogrammeerd vanaf elke PC, tablet of smartphone. Het gebruik van een Teach Pendant is nog steeds mogelijk, maar niet noodzakelijk.

De nieuwe robots en controller bevatten alle vertrouwde functies van Fanuc zoals geïntegreerd vision (iRVision), conveyor tracking en interfaces voor industriële netwerken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven