Algemeen
Naast de 3D- en 2D beeldsensoren is in de behuizing ook een evaluatie unit voor de signaalverwerking geïntegreerd, die de gebruiker een zelfvoorzienend hulpsysteem verschaft voor het voorkomen van botsingen (foto: ifm)

Deze voor mobiele applicaties ontwikkelde 3D Smart Camera van ifm electronic is het eerste 3D sensorsysteem met extra geïntegreerde 2D-camera. In realtime kunnen met de overlay-functie grafische hindernissen of objecten getoond worden, maar tevens is het mogelijk om waarschuwingen, symbolen of complexe tekeningen te laten zien.

Bovendien is door de signaalverwerking in de sensor geen externe processor nodig. Het apparaat zelf is in een paar stappen in te stellen via de PC software Vision Assistant. De 3D Smart Camera geeft videobeelden weer die in afbeeldingen, symbolen of tekst verschijnen. Deze worden gegenereerd door een rijassistentiesysteem of door de machinebesturing via CAN. Zo heeft de gebruiker van de camera alle relevante meldingen of waarschuwingen altijd in beeld.

Reflecterende hesjes

Naast de 3D- en 2D beeldsensoren is in de behuizing ook een evaluatie unit voor de signaalverwerking geïntegreerd, die de gebruiker een zelfvoorzienend hulpsysteem verschaft voor het voorkomen van botsingen. Tijdens de SPS IPC Drives in Neurenberg, waar ifm deze smart camera voor het eerst toonde, demonstreerde Edwin Slot van ifm electronic Nederland, dit met een reflecterend plaatje. De camera herkende dit plaatje in de mensenmassa en gaf een waarschuwing af.

Zeker bij mobiele voertuigen, zoals in de bouw en de landbouw heeft dit systeem voordelen en biedt extra veiligheid voor de mensen om het voertuig heen. Maar ifm ziet het systeem ook als aanvullend voor om bijvoorbeeld tractoren in een rech te lijn te laten rijden. Ook het gebruik van deze camera op containerterminals waar autonome carriers rijden behoort tot de mogelijkheden.

Naast een analoge video uitgang, heeft de Smart Camera ook een CAN en Ethernet UDP-interface, waardoor het systeem ook waarschuwingssignalen kan uitgeven in kritieke situaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven