Algemeen
SKF bluesonic
BlueSonic BWMS bevat geavanceerde ultravioletlampen, die continu worden gereinigd met ultrasoontechnologie die met verschillende frequenties werkt

SKF haalt de eerste grote order voor BlueSonic ballastwater-beheersysteem binnen. Het nieuwe BWMS wordt geïnstalleerd in een vloot commerciële vrachtschepen die wordt geëxploiteerd door de Duitse scheepsbeheerder F&L Schifffahrt. Tegelijk met het binnenhalen van de eerste order voor de nieuwe SKF BlueSonic BWMS ballastwater-beheersysteem verkreeg SKF volledige IMO-typegoedkeuring voor het systeem.

De order werd geplaatst door de exploitant van commerciële vrachtschepen F&L Schifffahrt. Het bedrijf heeft een vloot van zeven vaartuigen. Die bestaat uit zowel open-containerschepen als multifunctionele vrachtschepen met een bruto tonnage tot 8.500 ton, die in de Middellandse en Noord-Europese zeeën varen.

Installatie in fasen

SKF gaat een BlueSonic BWMS-systeem leveren voor elk vaartuig; afhankelijk van de grootte van het vaartuig zal een BlueSonic BWMS met een capaciteit van 150 m³/uur of 250 m³/uur worden geïnstalleerd.

Daarnaast staat SKF ook in voor engineering en installatie, inbedrijfstelling en opleiding van de bemanning. De installatie zal in fasen verlopen bij de routinematige buitenbedrijfstelling van elk vaartuig voor vernieuwing van het klassecertificaat.

Overtuigende technologie

Dierk Faust, CEO van F&L Schifffahrt: “We werken al jarenlang nauw samen met SKF. We kozen dan ook voor SKF om onze volledige vloot vrachtschepen uit te rusten met een geschikt ballastwaterbeheersysteem. We zijn overtuigd van zowel de technologie als de productkwaliteit, alsook van de uitgebreide verkoop- en serviceondersteuning van SKF.

F&L Schiffahrt SKF

Goedgekeurde systemen verplicht in 2024

Thomas Kaiser, Director of Sales bij SKF Marine: “we zijn heel blij met deze order van F&L Schifffahrt. Door te kiezen voor BlueSonic BWMS zorgt het bedrijf ervoor dat het voldoet aan de eis van de BWM Convention, die bepaalt dat alle zeeschepen tegen 2024 moeten zijn uitgerust met een goedgekeurd ballastwaterbeheersysteem.”

“BlueSonic BWMS past ook in de inspanningen op lange termijn van F&L Schifffahrt op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid, omdat deze oplossing chemicaliën overbodig maakt en gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is”.

Milieuvriendelijk systeem

BlueSonic BWMS bevat geavanceerde ultravioletlampen, die continu worden gereinigd met ultrasoontechnologie die met verschillende frequenties werkt. Deze milieuvriendelijke aanpak maakt het gebruik van chemicaliën of nevenproducten overbodig.

Het systeem bestaat uit slechts vier modules: filter, reactor, krachtbron en regeleenheid. Het ontwerp is zeer efficiënt, is bestand tegen cavitatie en corrosie, en voldoet aan de IMO- en USCG-vereisten. Bovendien is het eenvoudig te installeren en gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven