Algemeen
Hydrauvision rental winch
Hydrauvision heeft onlangs een upgrade uitgevoerd aan een hydraulische lier van haar rental vloot (foto: Hydrauvision)

Na een lange survey campagne, keerde de HydrauWinch 65ED eind 2020 terug naar de werkplaats. De winch is opnieuw opgebouwd met niet alleen DNV-GL/Lloyds in gedachten, maar ook met de Engelse LOLER en PUWER regels. Hiermee is de eerste ‘Brexit proof’ rental winch een feit.

De upgrade van de Hydrauvision hydraulische lier hield in: een volledig crash frame met operator afscherming, opstart-signalering en toevoeging van een bedrade en draadloze afstandsbediening.

PLe en SIL3 veiligheidsprotocol

De draadloze afstandsbediening heeft een DNV-GL typegoedkeuring, met multi frequentie conform PLe en SIL3 veiligheidsprotocol. Naast deze technische upgrade heeft Hydrauvision de HydrauWinch 65ED voorzien van een nieuwe frisse look met nieuwe belettering.

Twee hydrauliekmotoren

De HydrauWinch 65 ED wordt rechtstreeks aangedreven door twee hydraulische motoren met een hoog koppel en wordt bestuurd door één hydraulisch ventielblok en een elektronische besturingskast. Een storingsbestendige bandrem verzekert een veilige werking.

De HydrauWinch 65 ED heeft een verlengde trommel met een diameter van 1200 mm. Deze is geschikt voor de opslag van draadkabels met grote lengtes en een relatief smalle diameter.

Fugro survey campagne

Terwijl de LOLER-compatibele inkt op de certificaten nog aan het drogen was, werd de winch set snel gemobiliseerd. De winch wordt ingezet aan boord van de Despina, een geavanceerd Ulstein’s SX130 schip van Golden Energy Offshore onder charter voor een belangrijke Fugro survey campagne op de Noordzee.

Hydraurent

De verhuurvloot van Hydrauvision Rental omvat onder meer een breed assortiment geavanceerde hydraulische lieren, uiteenlopend van 2 ton met CT-functie tot wel 80 ton. Daarnaast worden ook Powerpacks, technische support, bedieningsventielen, hydrauliekslangen en gereedschap verhuurd.

Afgelopen jaar nog voerde het bedrijf een restyling door van haar verhuurvloot, zie onderstaande video voor een impressie van de nieuwe look.

 • Yaskawa Weber Hospital Systems

  Ziekenhuisbedden reinigen met industriële robots

  Met de robots kan er zo dicht mogelijk bij alle onderdelen van het bed met hete stoom gewerkt worden (foto's: Yaskawa) Weber Hospital Systems, onderdeel van Weber Machinebouw, heeft een systeem ontwikkeld om ziekenhuisbedden automatisch te reinigen met behulp van robots. In 2014 heeft Weber… Lees verder →

 • Lasal update tool sigmatek

  Software comfortabel bijwerken met Lasal Update Tool

  Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SigmaTek Met de nieuwe ‘Update Tool’ in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van Sigmatek zijn programmawijzigingen door te… Lees verder →

 • SMC EX600 IO link

  Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

  SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de… Lees verder →

 • schunk colab

  Nieuwe technologieën staan centraal in CoLab van Schunk (video)

  In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen (foto's: Schunk) In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiserings-oplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter… Lees verder →

 • Fraunhofer IFF robot lopende band

  Fraunhofer IFF ‘automatiseert’ de lopende band medewerker (video)

  Dankzij nieuwe technologieën kunnen mobiele robots taken uitvoeren aan de lopende band, en zelf meelopen (foto's: Fraunhofer IFF) Robotica-experts van het Fraunhofer IFF hebben samen met partners uit de industrie en de wetenschap een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee intelligente mobiele assistent-robots assemblagetaken kunnen uitvoeren, zelfs… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven