Algemeen
Sick Flexi Compact
Uiterst innovatief is de afneembare terminal met geheugenplug. Daarmee worden eerder ingevoerde instellingen onthouden (foto: Sick)

Absolute veiligheid in werkprocessen betekent niet dat altijd een high-end oplossing tegen de hoofdprijs nodig is. Met de nieuwe Flexi Compact brengt SICK een modulaire veiligheidsbesturing met lokaal I/O op de markt die opvalt door eenvoud en efficiency.

De Flexi Compact is een makkelijk uit te breiden hardwareplatform, waarmee men in één keer klaar is voor de toekomst. Dankzij zijn modulariteit en het gebruik van toekomstbestendige technologieën is het een oplossing die nog jaren meekan.

Dankzij de snelle reactietijden van de veiligheidsbesturing kan men toe met kortere veiligheidsafstanden. Dat brengt meteen een compacter machineontwerp binnen handbereik.

Gecertificeerde functieblokken

Een snelle inbedrijfstelling is gegarandeerd dankzij de intuïtieve engineeringtool Safety Designer. Deze gratis software staat bekend om het hoogste aantal vooraf gecertificeerde functieblokken.

Verder zit de behuizing van de Flexi Compact zo gebruiksvriendelijk en compact in elkaar dat de veiligheidsbesturing zich makkelijk laat monteren en onderhouden.

Alle gangbare veldbussen

Uiterst innovatief is de afneembare terminal met geheugenplug. Daarmee worden eerder ingevoerde instellingen onthouden. De Flexi Compact is geschikt voor alle gangbare veldbussen.

De datacommunicatie verloopt via lokaal I/O. Optioneel is de Flexi Compact ook verkrijgbaar met TCP-communicatie. Via de gateway is communicatie naar PROFInet of EtherCAT mogelijk.

Breed inzetbaar

De nieuwe compacte en kostenefficiënte veiligheidsbesturing van SICK is breed inzetbaar. De Flexi Compact komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in machines die een gemiddelde tot complexe veiligheidslogica vereisen, machines met een groot aantal deuren en kleppen die om veiligheidsmaatregelen vragen en tot slot machines met meerdere veiligheidszones en/of afschakeleenheden, zoals verpakkingsmachines.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven