Algemeen
Met het i-ALERT Ai platform kunnen klanten al hun i-ALERT gebaseerde machines en sensoren monitoren en managen via een eenvoudige web interface.

Pro Services van ITT introduceerde onlangs het i-ALERT AI platform. Een webinterface waarmee klanten hun i-ALERT2 gebaseerde roterende machines vanaf één locatie kunnen monitoren. Zij profiteren hiermee van de voordelen van de Industrial Internet of Things.

Het eenvoudige online platform is de meest recente innovatie na de introductie van de i-ALERT2 Bluetooth Smart-gebaseerde machinemonitor in mei 2015. Door nieuwe ontwikkelingen en het toevoegen van verschillende functies bespaart de nieuwe oplossing onder meer op de tijd die nodig is om data van de roterende machines te verzamelen. Hierdoor is er meer tijd over voor het oplossen van problemen en analyse.

i-ALERT Ai Online Platform

Met het i-ALERT Ai platform kunnen klanten al hun i-ALERT gebaseerde machines en sensoren monitoren en managen via een eenvoudige web interface. Deze service vereist geen software die moet worden gedownload of aparte hardware waarop de software kan draaien. Via de i-ALERT2 applicatie (app) zijn onder meer trendgegevens, meldingen van de machine, technische gegevens en gegevens van trillingsspectra te bekijken; allen gevisualiseerd middels een simpele tijdslijn.

Verzameltijd data gereduceerd met 50%

De online webinterface completeert de trajectfunctie die in 2016 werd geïntroduceerd. Hiermee kan de gebruiker aangeven welke informatie voor hem interessant is, waarmee de tijd die nodig is om de data te verzamelen met ongeveer 50% kan worden gereduceerd. Via de i-ALERT mobiele app kunnen klanten de dataverzameling managen door het gewenste traject in te stellen. De app zal vervolgens automatisch aangeven welke assets en type gegevens op dit traject moeten worden verzameld. Wanneer een traject volledig is doorlopen zal de app automatisch een rapport genereren en deze per e-mail naar de klant sturen.

Eigenschappen en voordelen

Met de i-ALERT2 sensor, de mobiele app én het Ai platform beschikken klanten over een complete monitoring oplossing waarmee op een veilige manier uiteenlopende soorten apparaten en machines zijn te inspecteren en te monitoren. Mogelijke problemen zijn op deze manier in een vroeg stadium te onderkennen; dus vóórdat ze kunnen leiden tot kritische storingen. Enkele eigenschappen en voordelen op een rijtje:

  • Maakt assets intelligent: Controleert de status (gezondheid) van apparatuur en iedere roterende machine zoals pompen, motoren, ventilatoren, mixers en tandwielkasten. De oplossing lokaliseert en detecteert trillingen, temperatuur, kurtosis (vlakheid) en de machinelooptijd.
  • Eenvoudig te gebruiken: met de gratis mobiele app en eenvoudige interface is deze vorm van machine monitoring beschikbaar voor iedere machinegebruiker.
  • Bespaart tijd: De app kan snel verschillende machines in één keer scannen waardoor met minder apparatuur het hele machinepark is te monitoren. Op deze manier houdt de gebruiker meer tijd over voor analyse en troubleshooting.
  • Op veilige afstand: Een BlueTooth Smart draadloze verbinding maakt het mogelijk om de controles op een veilige afstand uit te voeren.
  • Vroegtijdige detectie: Ongeplande machinestoringen zijn te voorkomen door een vroegtijdige detectie van problemen door de i-ALERT monitoring oplossing. Klanten kunnen hiermee realtime historische data, diagnose informatie en machinebestanden bekijken waarmee ze beschikken over de gegevens die nodig zijn om gefundeerde beslissingen te nemen.
  • Probleemoplossend: Iedereen die beschikt over een tablet of smartphone, heeft toegang tot geavanceerde trillingsdiagnose tools. Met het Ai platform zijn derhalve alle i-ALERT2 gebaseerde machines te monitoren vanaf elke locatie met een internetaansluiting.

“Met het i-ALERT platform hebben klanten toegang tot een complete en consistente monitoring oplossing die eenvoudig te gebruiken is voor en door iedereen”, zegt Dan Kernan, wereldwijd productdirecteur van Aftermarket Solutions (een afdeling van ITT’s Industrial Process). “Daarnaast verstevigt deze aanvulling de voortdurende inzet van ITT om klanten te voorzien van de meest innovatie monitoring- en onderhoudsprogramma’s.”

De i-ALERT2 monitor is gecertificeerd in 78 landen terwijl de mobiele app beschikbaar is voor iOS en Android. Meer informatie over de i-ALERT2 is te vinden op http://i-alert.ai of via Twitter @ITTPROServices.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven