Algemeen
Met het i-ALERT Ai platform kunnen klanten al hun i-ALERT gebaseerde machines en sensoren monitoren en managen via een eenvoudige web interface.

Pro Services van ITT introduceerde onlangs het i-ALERT AI platform. Een webinterface waarmee klanten hun i-ALERT2 gebaseerde roterende machines vanaf één locatie kunnen monitoren. Zij profiteren hiermee van de voordelen van de Industrial Internet of Things.

Het eenvoudige online platform is de meest recente innovatie na de introductie van de i-ALERT2 Bluetooth Smart-gebaseerde machinemonitor in mei 2015. Door nieuwe ontwikkelingen en het toevoegen van verschillende functies bespaart de nieuwe oplossing onder meer op de tijd die nodig is om data van de roterende machines te verzamelen. Hierdoor is er meer tijd over voor het oplossen van problemen en analyse.

i-ALERT Ai Online Platform

Met het i-ALERT Ai platform kunnen klanten al hun i-ALERT gebaseerde machines en sensoren monitoren en managen via een eenvoudige web interface. Deze service vereist geen software die moet worden gedownload of aparte hardware waarop de software kan draaien. Via de i-ALERT2 applicatie (app) zijn onder meer trendgegevens, meldingen van de machine, technische gegevens en gegevens van trillingsspectra te bekijken; allen gevisualiseerd middels een simpele tijdslijn.

Verzameltijd data gereduceerd met 50%

De online webinterface completeert de trajectfunctie die in 2016 werd geïntroduceerd. Hiermee kan de gebruiker aangeven welke informatie voor hem interessant is, waarmee de tijd die nodig is om de data te verzamelen met ongeveer 50% kan worden gereduceerd. Via de i-ALERT mobiele app kunnen klanten de dataverzameling managen door het gewenste traject in te stellen. De app zal vervolgens automatisch aangeven welke assets en type gegevens op dit traject moeten worden verzameld. Wanneer een traject volledig is doorlopen zal de app automatisch een rapport genereren en deze per e-mail naar de klant sturen.

Eigenschappen en voordelen

Met de i-ALERT2 sensor, de mobiele app én het Ai platform beschikken klanten over een complete monitoring oplossing waarmee op een veilige manier uiteenlopende soorten apparaten en machines zijn te inspecteren en te monitoren. Mogelijke problemen zijn op deze manier in een vroeg stadium te onderkennen; dus vóórdat ze kunnen leiden tot kritische storingen. Enkele eigenschappen en voordelen op een rijtje:

 • Maakt assets intelligent: Controleert de status (gezondheid) van apparatuur en iedere roterende machine zoals pompen, motoren, ventilatoren, mixers en tandwielkasten. De oplossing lokaliseert en detecteert trillingen, temperatuur, kurtosis (vlakheid) en de machinelooptijd.
 • Eenvoudig te gebruiken: met de gratis mobiele app en eenvoudige interface is deze vorm van machine monitoring beschikbaar voor iedere machinegebruiker.
 • Bespaart tijd: De app kan snel verschillende machines in één keer scannen waardoor met minder apparatuur het hele machinepark is te monitoren. Op deze manier houdt de gebruiker meer tijd over voor analyse en troubleshooting.
 • Op veilige afstand: Een BlueTooth Smart draadloze verbinding maakt het mogelijk om de controles op een veilige afstand uit te voeren.
 • Vroegtijdige detectie: Ongeplande machinestoringen zijn te voorkomen door een vroegtijdige detectie van problemen door de i-ALERT monitoring oplossing. Klanten kunnen hiermee realtime historische data, diagnose informatie en machinebestanden bekijken waarmee ze beschikken over de gegevens die nodig zijn om gefundeerde beslissingen te nemen.
 • Probleemoplossend: Iedereen die beschikt over een tablet of smartphone, heeft toegang tot geavanceerde trillingsdiagnose tools. Met het Ai platform zijn derhalve alle i-ALERT2 gebaseerde machines te monitoren vanaf elke locatie met een internetaansluiting.

“Met het i-ALERT platform hebben klanten toegang tot een complete en consistente monitoring oplossing die eenvoudig te gebruiken is voor en door iedereen”, zegt Dan Kernan, wereldwijd productdirecteur van Aftermarket Solutions (een afdeling van ITT’s Industrial Process). “Daarnaast verstevigt deze aanvulling de voortdurende inzet van ITT om klanten te voorzien van de meest innovatie monitoring- en onderhoudsprogramma’s.”

De i-ALERT2 monitor is gecertificeerd in 78 landen terwijl de mobiele app beschikbaar is voor iOS en Android. Meer informatie over de i-ALERT2 is te vinden op http://i-alert.ai of via Twitter @ITTPROServices.

 • Eplan Emanage

  Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage

  De cloud gebaseerde Eplan eManage software verbindt OEM'ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators (foto: Eplan)Met eManage Free kunnen gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloud-omgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde biedt.… Lees verder →

 • Maarten Bulsink MA-IT

  MA-IT opent Automation Campus in Eindhoven

  "Onze klanten in de regio Eindhoven willen graag engineers bij ons opleiden," aldus Maarten Bulsink van MA-IT (foto's: MA-IT)Na zes jaar gevestigd te zijn geweest in Son, zal vanaf 1 februari MA-IT MyAutomation te vinden zijn in Eindhoven. Op deze nieuwe vestiging zijn niet alleen… Lees verder →

 • Apex Dynamics GL

  GL-Serie speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen

  De GL-serie is speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen (foto: Apex Dynamics)Als gevolg van automatiseringen in logistiek of productieomgevingen krijgt Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor AGV toepassingen. Dat wil zeggen tandwielkasten voor Automatisch Geleide Voertuigen, oftewel mobiele robots, die vaak worden ingezet voor… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • Draadloze roaming

  Draadloze roaming: meer bereik voor draadloze bediening

  Het BWH 001 basisstation van Sigmatek maakt draadloze bediening en bewaking van systemen mogelijk met behulp van "Wireless Roaming". (Foto: SigmaControl)Om operators in staat te stellen zich nog vrijer langs de productielijn te bewegen, heeft Sigmatek de “Wireless Roaming Feature” voor draadloze HMI’s ontwikkeld. Draadloze… Lees verder →

 • Slimme radarsensoren voor ruige omgevingen

  Radarsensoren voor ruige omgevingen

  De DR-M30-IOL voor afstandsmeting in de zwaarste omgevingen bereikt een schokbestendigheid van 100 g en beschermingsklassen tot IP69K. (Foto: Turck)Turck presenteert robuuste radarsensoren. De DR-M30-IOL zijn geschikt voor zware toepassingen zoals afstandsmeting in havenfaciliteiten en fabrieksautomatisering. De robuuste 122 GHz-apparaten met beschermingsklassen tot IP69K bereiken… Lees verder →

 • Het wereldwijde elektriciteitsverbruik kan eenvoudig met 10% omlaag

  Het wereldwijde elektriciteitsverbruik kan eenvoudig met 10% omlaag

  De elektrische motoren zijn verantwoordelijk voor meer dan 45% van het elektriciteitgebruik in de wereld. En met een groeiende bevolking en economie, zal het aantal motoren in 2040 zijn verdubbeld. (Foto: ABB)Naar aanleiding van de COP26-klimaattop heeft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) het rapport Energie-efficiëntie… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven