Algemeen
Rittal edge datacenter

Voorgeconfigureerde en modulair opgebouwde systemen helpen ondernemingen bij het snel, veilig en economisch opbouwen van IT-infrastructuren op bijna elke locatie. Door de digitale transformatie en het toenemende belang van gegevens als productiefactor stijgt de vraag naar snel beschikbare gegevens bij de ontstaansbron. ‘Smart’ toepassingen vragen om korte latentietijden, continue beschikbaarheid van gegevens en systeembrede veiligheid en in bepaalde branches fysieke bescherming in zware productieomgevingen. Een edge datacenter van Rittal voldoen aan deze eisen.

Om de voordelen van de toenemende automatisering door intelligente robots en machines in netwerken te benutten, zijn IT-systemen nodig. Ook sensoren genereren constante gegevensstromen. Door de gegevens te analyseren, kunnen ondernemingen productieprocessen optimaliseren, producteigenschappen testen en verbeteren of scenario’s voor voorspellend onderhoud voorbereiden.

Edge datacenter

Rittal ontwikkelde een fail-safe datacenter met hoge beschermklasse voor plaatsing binnen of buiten de productiehal als er door een moderne productie-installatie (‘Smart Factory’) lokaal meer IT-capaciteit nodig is.

Behalve voor de financiële en gezondheidswereld bouwt het bedrijf systemen die onder meer voor Smart Mobility zijn te gebruiken. Ontwikkelingen zoals autonome voertuigen en intelligente logistieke software veranderen de manier waarop mensen en goederen van het ene punt naar het andere worden vervoerd. Ook de luchtvaart- en spoorwegindustrie digitaliseren hun dienstverlening voor meer efficiëntie, veiligheid en punctualiteit.

Dit vraagt om IT-infrastructuren die grote hoeveelheden gegevens real time direct op locatie kunnen verwerken. Voor deze decentrale opbouw van IT-capaciteiten zijn edge datacenters geschikt. Alleen zij bieden de korte latentietijden die nodig zijn voor een real-time communicatie tussen IT-systemen onderling.

Rittal ontwikkelde samen met IBM het Scalable Modular Data Center (SMDC). Dit edge systeem is verkrijgbaar met twee, vier of zes racks en wordt geleverd als turn-key datacenter.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven