Algemeen
CAN Displays van EAO
EAO heeft een nieuwe serie hoogwaardige robuuste CAN keypads en CAN rotary controllers uitgebracht. (foto's: EAO)

Hoge betrouwbaarheid en functionele veiligheid zijn cruciaal voor het beheren van veiligheidsgerelateerde applicaties in voertuigen en machines. Dat geldt voor bouwmachines en -voertuigen, landbouwmachines of in speciale en commerciële voertuigen van verschillende typen. De nieuwe hoogwaardige robuuste CAN keypads en CAN rotary controller van de Serie 09 van EAO voldoen aan deze vereisten.

Zware omgevingen en een geringe inbouwdiepte vereisen een robuust en compact ontwerp. Schakelaars en signaalarmaturen moeten nauwkeurig worden geconfigureerd, zowel mechanisch als elektronisch, om geschikt te zijn voor de betreffende applicatie. Veel voorkomende toepassingen zijn voertuigen en walsen voor de wegenbouw, laders, bulldozers, graafmachines, kranen, kiepwagens, crawler boormachines, brandweer- en reddingsvoertuigen, veegmachines, schoonmaakvoertuigen, vuilniswagens, sneeuwruimers, pistenbully’s, landbouwvoertuigen en –apparatuur.

CAN keypads

Het nieuwe CAN keypad ontwerp heeft een robuuste constructie. De schakelaars en signaalarmaturen met IP67 bescherming werken bij bedrijfstemperaturen van -40°C tot +85°C. De geringe inbouwdiepte en de robuuste clip-in- of schroefmontage maken een eenvoudige, flexibele installatie mogelijk, zowel verticaal als horizontaal. De keypads zijn bij daglicht en ’s nachts duidelijk zichtbaar dankzij de krachtige RGB LED halo- en LED symboolverlichting.

De configureerbare 4-segmenten halo verlichting is standaard geïntegreerd. De aanpasbare verlichting biedt de gebruiker een goede visuele feedback en is gecombineerd met een eigentijds ontwerp. Om aan de specifieke behoeften van de eindgebruiker te voldoen kunnen de tekstplaten uit de  uitgebreide bibliotheek van lasergegraveerde ISO 7000 symbolen of door de klant geleverde grafische afbeeldingen worden gekozen.

EAO Rugged CAN displays
Om aan de specifieke behoeften van de eindgebruiker te voldoen kunnen de tekstplaten uit de uitgebreide bibliotheek van lasergegraveerde ISO 7000 symbolen of door de klant geleverde grafische afbeeldingen worden gekozen.

Functionele veiligheid

De CAN keypads hebben een hoge betrouwbaarheid en zijn ontworpen voor functionele veiligheid volgens de EN ISO 13849 PLD en ISO 26262 ASIL B normen. Het systeem controleert of de veiligheidsgerelateerde functie naar behoren werkt. Als er een functionele fout optreedt, informeert het systeem de gebruiker onmiddellijk. Dankzij de CAN-bus integratie zijn de keypads intelligent en eenvoudig in een CAN-systeem te integreren. De keypads zijn voorzien van een connector van de Deutsch DT-serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven