Algemeen

Duitse uitgave hoge druk injectieletsel

hogedruk injectieletsel
Brancheorganisatie Feda brengt binnenkort ook een Duitse versie uit van het boek over hogedruk injectieletsel (foto: Feda).

Nog op tijd voor de Hannover Messe komt brancheorganisatie Feda met een uitbreiding van de reeks ‘rode boekjes’ met als titel ‘Medisch spoedgeval – Hydraulisch hoge druk injectieletsel – De feiten.’ Deze uitgave was er al in het Nederlands, Engels en Frans, binnenkort is er ook een Duitstalige versie: ‘Medizinischer Notfall – Hochdruckinjectionsverletzung – Fakten’.

Arjan Coppens, bestuurslid van de Feda Technologiegroep Hydraulic Solutions, verklaart de uitgave van deze Duitse editie. “Het onderwerp blijft actueel. Ook al gebeuren er relatief weinig ongelukken, het werken met vloeistoffen onder hoge druk levert altijd een potentieel risico op voor medewerkers.

Injectieletsel

Bij lekkages of calamiteiten kan een vloeistof onder hoge druk als een ‘injectienaald’ in de menselijke huid dringen. Als het slachtoffer dan niet snel de juiste behandeling krijgt, kan onderhuids weefsel beschadigen en afsterven. Sommige vloeistoffen zijn bovendien giftig en eenmaal in de bloedbaan terechtgekomen kan dat nog meer schade aanbrengen.

Het is belangrijk om de risico’s te kennen, mede waarom er ook een training is ontwikkeld, waarbij het veilig werken met hydrauliekslangen centraal staat. Ongelukken en risico’s daarop voorkom je ook door al in de ontwerpfase na te denken over de constructie en het gebruik van hydraulische componenten.

Door vragen van Feda-leden die als hydrauliekspecialisten zaken doen met Duitsland, hebben we besloten om het ‘rode boekje’ ook in het Duits te vertalen. Het gaat binnenkort naar de drukker en is net als de andere versies te bestellen via de Feda webshop.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven