Algemeen

Doorstart voor bedrijfsonderdeel Fontijne

doorstart Fontijne Holland
Het bedrijfspand van Fontijne Holland in Vlaardingen met het nieuwe logo (foto: Fontijne Holland).

De activiteiten van de business unit wielenproductielijnen van de voormalige eigenaar Fontijne Grotnes worden voortgezet onder de naam Fontijne Holland. De voorbereidingen om de organisatie snel op volle kracht te kunnen laten draaien, zijn in volle gang. Het nieuwe hoofdkantoor inclusief productiehal van Fontijne Holland wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige moederbedrijf in Vlaardingen.

De keuze voor de locatie is niet toevallig. De naam Fontijne is onlosmakelijk verbonden met Vlaardingen en het personeel komt voor een belangrijk deel ook uit de regio. Zij werkten al voor het voormalige moederbedrijf.

Het nieuwe management kiest voor ervaren en gekwalificeerde mensen op sleutelposities, van engineering tot assemblage en van testen tot service en onderhoud. Daarmee is gegarandeerd dat het bedrijf daadwerkelijk de kennis en ervaring heeft om klanten vakkundig te ondersteunen.

Focus op specialisme

Nadat Fontijne Grotnes eind vorig jaar failliet ging, bleek er al direct grote belangstelling voor bepaalde onderdelen van het concern. Dat is niet zo vreemd, want de business unit wielenproductielijnen was altijd al succesvol. Inmiddels is de doorstart een feit. Door de focus louter te richten op specialistische activiteiten kan de nieuwe onderneming efficiënter werken dan voorheen en daarmee de kans op succes vergroten.

Fontijne Holland is in het bezit van alle exclusieve eigendomsrechten (Intellectual Property) met betrekking tot deze wielenproductielijnen. Dientengevolge is de Vlaardingse onderneming de enige ter wereld die gerechtigd is om deze hoogwaardige productielijnen te fabriceren, te verkopen, er onderdelen voor te leveren, onderhoud uit te voeren en service te verlenen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven