Algemeen
Faulhaber compact
De motoren zijn slechts 14, 16 en 21 mm in de lengte, maar bieden koppels van max. 134 mNm, binnen diameters van respectievelijk 22 mm, 32 mm en 42 mm (foto's: Faulhaber)

De meeste gebruikers hebben geen aparte motoren nodig voor hun aandrijvingsoplossingen. Ze zijn beter af met complete aandrijfsystemen, waarin de afzonderlijke componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Er is nu een oplossing beschikbaar voor toepassingen waarvoor aandrijvingen met een hoog koppel nodig zijn en waarvoor de inbouwruimte zodanig beperkt is dat ze zo kort mogelijk in de axiale richting moeten zijn.

Faulhaber heeft, voortbouwend op haar jarenlange ervaring als systeemaanbieder, haar BXT-serie van platte motoren uitgebreid met op elkaar afgestemde tandwielkasten en geïntegreerde encoders en toerentalregelaars die ook in de axiale richting uitzonderlijk kort zijn.

Robotica en medische technologie

Typische toepassingen voor de compacte aandrijfsystemen zijn bijvoorbeeld te vinden in robotica, protheses, laboratoriumautomatisering, pompen, medische technologie of vliegtuigcabine-apparatuur.

Geoptimaliseerde ontwerp

Dankzij innovatieve wikkelingstechniek en een geoptimaliseerde ontwerp, zijn de motoren slechts 14, 16 en 21 mm in de lengte, maar bieden koppels van max. 134 mNm, binnen diameters van respectievelijk 22 mm, 32 mm en 42 mm.

Faulhaber compact

Voor een nauwkeurige toerentalregeling of bij hoge eisen aan de positioneernauwkeurigheid, worden diameterconforme magnetische encoders of toerentalregelaars volledig geïntegreerd in de motorvarianten met behuizing, waarbij de aandrijving slechts 6,2 mm langer wordt.

Veel reductieverhoudingen mogelijk

Ook de bijpassende metalen planetaire tandwielkasten van de GPT-serie worden gekenmerkt door een korte bouwvorm, een hoog koppel en extreem fijne verdelingen van de vele reductieverhoudingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven