Algemeen

Digital twin voor Comau productielijnen

digital twin
Met een 'digital twin' kunnen productiebedrijven hun productiviteit verbeteren (foto: Comau).

Comau ondersteunt al meer dan 45 jaar ondernemingen over de gehele wereld om producten beter, sneller enefficiënter te maken. De Italiaanse specialist in industriële automatiseringsoplossingen heeft een krachtige nieuwe digital twin ontwikkeld die productielijnen real-time weerspiegelt en daarmee de optimalisering van complexe processen en productiescenario’s vergemakkelijkt.

Als ze een ‘digital twin’ van de productieomgeving (zowel machines als mensen) creëren, kunnen gebruikers aan de hand van Comau’s virtuele oplossing bepalen

  • hoe de ergonomie van de afzonderlijke processtappen en –methoden kan worden verbeterd
  • vroege waarschuwingssignalen worden herkend
  • voorstellend en preventieve onderhoudsmaatregelen kunnen worden doorgevoerd en
  • prognoses worden gedaan op basis van de gedigitaliseerde productiedata.

Hieruit kan men met behulp van de virtuele omgeving modificeringen van de installatie simuleren, inclusief het introduceren van nieuwe producten en productie-eisen.

Digital twin bij Maserati

Met deze technologie heeft Comau de deurmontagelijn van de Maserati Levante gedigitaliseerd. Met behulp van virtual reality brillen, die met behulp van FlexSim werden ontwikkeld, kunnen medewerkers binnen de virtuele omgeving in de productielijn rondkijken, zich daarbinnen bewegen en daarbij essentiële processen en machineparameters volgen, bijvoorbeeld door het continu testen van trillingen, temperatuur enzovoorts.

Het digitale dashboard herkent ook problemen die tot flessenhalzen of storingen zouden kunnen leiden. Als medewerkers bijvoorbeeld een potentieel ‘probleem’ op een laswerkstation constateren, kunnen ze het noodzakelijke reserveonderdeel direct ter plaatse produceren met behulp van een 3D-printer, die is gemonteerd op een op een generatief ontwerp gebaseerde Comau NJ 60 robot.

De samen met Autodesk en Continuous Composites ontwikkelde toepassing toont hoe ondernemers naar behoefte lichte, kant en klare onderdelen kunnen produceren. In de Maserati-fabriek leidde deze mate van voorspellende intelligentie tot een hogere productiviteit en lagere kosten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven