Algemeen
Op 18 november staat het digitale event over procesoptimalisatie door middel van WMS, MES en ERP gepland.

Op 18 november organiseert de redactie van Warehouse Totaal in samenwerking met First Line Software het digitale event over procesoptimalisatie door middel van WMS, MES en ERP. Vijf experts uit de sector gaan met elkaar in gesprek over de juiste balans tussen deze systemen. De kijker vergaart inzichten van de experts, maar kan ook actief deelnemen aan de discussie door rechtstreeks vragen te stellen.

De werelden van productie en warehousing waren ooit relatief verschillend. Die tijd is voorbij en dat heeft ook consequenties voor de toepassing van WMS, MES en ERP.  De vraag is hoe de software puzzel het best gelegd kan worden voor een optimale efficiency.

Overdracht van informatie

Jaren terug zouden bedrijven een fabriek runnen met het ene type softwaresysteem en hun magazijn met een ander. Overdracht van informatie tussen de systemen was soms nodig, maar real time was dit zeker niet.

De situatie is veranderd nu magazijnen meer productieverantwoordelijkheid op zich nemen en value added services om de time to market te versnellen mede ingegeven door de oprukkende e-commerce.

WMS/MES/ERP puzzel

Dat vraagt een nieuwe afstemming tussen WMS, MES en ERP. De vraag daarbij is hoe je dat doet en wat is de beste manier? Oftewel: hoe integreer je je Warehouse Management Systeem, Manufacturing Execution Systeem en ERP platform om een harmonieuze en maximaal efficiënte productielijn te creëren? Wat is de juiste balans tussen de systemen? Wat zijn de mogelijkheden en knelpunten?

Antwoorden paneldiscussie

Op deze vragen en meer wordt op 18 november antwoord gegeven tijdens de online paneldiscussie met experts uit de sector. Vergaar inzichten en productieve tips voor uw organisatie. Dit digitale evenement start om 15:00 uur. Deelnemen is gratis.

Break out sessies met experts

Na het panelgesprek tussen de experts, nemen deelnemers zelf deel aan een breakout sessie in een kleinere groep. Tijdens deze sessies is het mogelijk vraagstukken voor te leggen aan de sprekers.

Sprekers zijn onder andere Erik Bleeker (One Piece Flow projectmanager bij KONI) Harald Göbel (COO van viastore), Kevin Mahler (COO van VACOM) , Jeroen van den Berg, WMS expert en eigenaar van Jeroenvandenberg Consulting en Andrey Kazachkov (hoofd Warehouse Automation van First Line Software).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via deze link.

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

 • Optibelt Walk

  Tandwielfabrikant Optibelt Walk weer in Nederlandse handen

  Optibelt Walk komt na 8 jaar weer in Nederlandse handen (foto: Optibelt Walk) Optibelt Walk uit het Limburgse Heijen komt na 8 jaar weer in Nederlandse handen. Het dochterbedrijf van de Duitse Arntz Optibelt Group is overgenomen door N2-Enterprise Holding. Optibelt Walk wordt ondergebracht bij United Dutch Industries. Het bedrijf… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven