Algemeen

Diehl Aviation kiest Altair voor CAE

Diehl kiest Altair voor CAE
Simulatie van een geoptimaliseerd en gecertificeerd bagagevak voor vliegtuigen (foto: Diehl).

Diehl Aviation heeft Altair gekozen als strategische leverancier voor CAE-software. Beide bedrijven hebben een meerjarig contract gesloten op basis waarvan Altair OptiStruct de primaire software wordt voor het beoordelen en certificeren van alle structurele ontwerpen. Verder gaat Diehl de Altair AcuSolve gebruiken voor Computational Fluids Dynamics (CFD) en wordt Altair’s HyperWorks-suite de bedrijfsstandaard voor modelleren en visualiseren.

Een belangrijke doelstelling voor de meerjarige overeenkomst is voor Diehl Aviation dat het zich richt op meer samenwerking met strategische leveranciers. Verder gaat de toeleverancier voor de luchtvaartindustrie met de oplossingen, technologie en ervaring van Altair in deze industrie invulling geven aan de huidige en volgende generatie behoeften van een groeiend aantal CAE-gebruikers.

Met CAE sneller certificeren

Altair Engineering gaat Diehl de komende drie jaar en erna helpen bij het oplossen van de engineering-uitdagingen. OptiStruct wordt de volgende generatie standaard ‘solver’ voor het certificeren van structurele ontwerpen in de luchtvaartindustrie. Met de geïntegreerde analyse- en optimalisatiemethode helpt OptiStruct engineers betere constructies te ontwerpen, die sneller en betrouwbaarder te certificeren zijn.

Door OptiStruct te kiezen als primaire software voor het beoordelen en certificeren van zijn structurele ontwerpen, kan Diehl Aviation voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van een groeiend aantal CAE-gebruikers. Ook kan het bedrijf invulling geven aan de consolidatiestrategie richting belangrijke leveranciers. Dankzij Altair’s kennis en nieuwe generatie solveroplossingen is het een industriestandaard geworden en voor Diehl de juiste keuze als primaire strategische CAE-partner.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven