Algemeen

Dewulf neemt Miedema over

Miedema overgenomen door Dewulf

De Belgische fabrikant van aardappel- en wortelrooiers Dewulf neemt de Nederlandse machinefabrikant Miedema over. Miedema ontwikkelt en bouwt inschuurlijnen, kiepers, sorteer- en pootmachines voor aardappelen onder de namen Miedema, Structural en Smart Solutions. Door Miedema over te nemen kan Dewulf een volledig pakket aanbieden aan aardappeltelers, van begin tot eind van de productie. De overname komt voort uit de wens van beide partijen om sterk in de markt te staan en wordt niet ingegeven door een slechte positie van een van beide.

De eigen ontwikkeling en productie van Miedema blijven in Winsum. Synergieën zullen vooral worden gezocht op het vlak van verkoop van de machines, de marketing en in de inkoopdepartementen van de beide bedrijven. Twee van de vier aandeelhouders van Miedema houden hun aandelen en blijven actief in het management in Winsum.

Wereldtop

Miedema produceert met 111 medewerkers meer dan 1500 verschillende machines en levert deze wereldwijd. Familiebedrijf Dewulf bouwt met 150 medewerkers jaarlijks zo’n 300 rooiers in het Belgische Roeselare en Brasov in Roemenië. Met deze overname wordt het assortiment aardappel- en groentemachines van Dewulf versterkt en behoort de groep tot de wereldwijde top binnen dit segment van landbouwmachineproducenten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven