Algemeen
Apex Dynamics tandwielkast
Timesavers heeft voor deze toepassing de AB high-end planetaire tandwielkast en een ATB kegelwiel-tandwielkast met dubbele uitgaande as ingezet (foto: Apex Dynamics)

Timesavers gebruikte de designtool onlangs om een bijpassende tandwielkast te selecteren voor een nieuwe ontbraammachine. De gespecialiseerde producent van metaal afwerk- en ontbraammachines kon direct alle tekeningen downloaden en zo haar aanvraag sturen. Samen met het team van Apex Dynamics konden zij vervolgens tot de optimale oplossing voor deze toepassing komen.

Voor een nieuwe ontwikkeling nam Timesavers contact op met Apex Dynamics. De tandwielkasten worden onder andere gebruikt om de wals (met daaromheen de schuurband) in hoogte te verstellen en om de machine-opening te verstellen. De belasting varieert nogal, de tandwielkasten worden toegepast in machines met een werkbreedte van 600 mm tot en met 2100 mm.

Intuïtief selectieproces

De combinatie van servomotoren in combinatie met de tandwielkasten van Apex Dynamics was eenvoudig gemaakt: Hier was intern al goede ervaring mee en met name het vinden van de juiste combinatie van servomotoren en tandwielkast wordt door de engineering als eenvoudig ervaren: “Via het designtool konden we de juiste servomotor selecteren, en van daaruit wordt je intuïtief door het selectieproces geleid. Bij de laatste stap worden de motorspecificaties, de tandwielkast specificaties en de bestelcode getoond. Bovendien kun je meteen de tekeningen downloaden zonder enige inlog.”

Apex Dynamics Timesavers
Timesavers gebruikte de designtool onlangs om een bijpassende tandwielkast te selecteren voor een nieuwe ontbraammachine.

Dubbele uitgaande as

Timesavers heeft voor deze toepassing de AB high-end planetaire tandwielkast en een ATB kegelwiel-tandwielkast met dubbele uitgaande as ingezet. Als extra service monteert Apex Dynamics de tandwielkasten aan de servomotoren.

Timesavers heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot marktleider in metaal ontbramen en afwerken met breedband machines, en ontwikkelde tegelijkertijd een nieuwe hoge-precisie slijpmachine. Een noemenswaardige prestatie is het winnen van de prestigieuze Reddot Award voor industrieel ontwerp 2016. Vandaag de dag werkt Timesavers vanuit drie vestigingen: in Minneapolis, VS waar grotendeels de houtbewerkingsmachines wordt gefabriceerd, een vestiging in Goes waar de medium, zware en speciaal machines worden gebouwd, en een vestiging in Taiwan waar de standaardmachines worden gebouwd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven