Algemeen
Delta DIAstudio SPS 2019
De DIAStudio Smart Machine Suite biedt een alles-in-één platform voor het selecteren van modellen, het programmeren en het engineeren van PLC's, HMI's, aandrijvingen en nog veel meer (foto: Paul Quaedvlieg)

Delta introduceerde dit jaar op de beurs SPS (Smart Production Solutions) in Neurenberg, officieel haar nieuwe geïntegreerde engineering software DIAStudio Smart Machine Suite en een breed scala aan geavanceerde automatiseringsproducten. De DIAStudio Smart Machine Suite biedt een alles-in-één platform voor het selecteren van modellen, het programmeren (IEC61131-3 standaard) en het engineeren van PLC’s, HMI’s, aandrijvingen en nog veel meer. Dit maakt het mogelijk om nog effectiever machinesystemen te ontwikkelen.

“De SPS van dit jaar in Neurenberg is voor ons belangrijk, omdat we een nieuwe softwaresuite onthullen die gebruikers bergen tijd gaat besparen bij het ontwerpen van automatiseringssystemen in de industrie wereldwijd,” aldus Patrik Hug, Senior Director of Industrial Automation voor Delta EMEA.

“Het mooie van de DIAStudio-software is dat het gedetailleerde technische informatie over Delta-producten binnen handbereik van de engineer brengt en hen in staat stelt deze naadloos te gebruiken in het engineeringproces. De engineer kan de gewenste Delta-producten en hun parameters letterlijk in elkaar klikken en vervolgens al die gegevens naar hun CAD-software sturen. Maar we tonen ook onze lijn van geavanceerde machine vision die kan worden gebruikt op productielijnen in combinatie met robots.”

Engineering bespaart tijd

De DIAStudio Smart Machine Suite is een alles-in-één-engineering softwarepakket dat ontworpen is om tijd te besparen en het instellen van de machine te vereenvoudigen. Taken zoals productselectie (inclusief Delta HMI’s, PLC’s, servoaandrijvingen en frequentieregelaars), PLC-programmering, parameterinstelling, machinetuning en HMI-integratie kunnen allemaal naadloos worden uitgevoerd.

Daarvoor heeft Delta een aantal softwaretools ontwikkeld. DIASelector is een applicatie voor PC’s en Android mobiele apparaten waarmee de gebruiker specifieke componenten van het machine-systeem kan selecteren. DIADesigner neemt enkele tussenstappen in het engineeringproces over. En DIAScreen laat gebruikers vervolgens tags delen tussen PLC’s en HMI’s of tekstdisplays om de bedieningsinterface te voltooien.

Multi-tasking machine vision

Ook toonde Delta in Neurenberg enkele nieuwe producten waaronder het nieuwe machine vision systeem van de DMV3000G-serie. Deze nieuwe DMV3000G serie is een multi-tasking machine vision systeem. Het beschikt over ingebouwde beeldinspectietools en ondersteunt tot twee camera’s met GigE-interface voor het nauwkeurig meten/inspecteren van kleuren, afmetingen, vormen, vlekken, barcodes, karakters en posities, evenals kwaliteitscontroles en vele toepassingen voor slimme apparatuur en productielijnen.

Nieuwe compacte M300-serie vectorbesturingen

De M300-serie van Delta vertegenwoordigt de nieuwste generatie compacte vectorbesturingen. De serie omvat de high-performance MH300 met uitgangsfrequenties tot 2.000 Hz en ingebouwde 10.000 stappen PLC-functies; de standaard MS300-serie heeft uitgangsfrequenties tot 1.500 Hz en er zijn IP66-modellen voor toepassingen in zware of vochtige omgevingen.

De basis ME300 serie ondersteunt de puls/PWM-ingang als frequentiebesturing en de mogelijkheid om meerdere pompen te besturen. Verder zijn alle 300-serie units compact, ondersteunen PM-motoren en hebben ingebouwde STO-functies (Safe Torque Off).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven