Algemeen

Delta kondigt partnerschap aan met Codesys

Delta Codesys
Van links naar rechts: Patrik Hug, Andy Liu en Dieter Hess bij de bekendmaking van de samenwerking tussen Delta en Codesys (foto’s: Paul Quaedvlieg)

Delta gaat samenwerken met Codesys. Dat werd bekend gemaakt op een persconferentie tijdens de SPS IPC Drives 2018 in Neurenberg. De samenwerking stelt Delta in staat om haar toekomstige motion control-apparatuur programmeerbaar te maken met Codesys en biedt klanten in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en Azië de mogelijkheid om de implementatie van Delta’s hardware te vereenvoudigen.

Andy Liu, general manager van Delta’s Industrial Automation Business Group (IABG), zei: “Onze klanten hebben om Codesys gevraagd en we zijn verheugd het nu aan te kunnen bieden. In Europa gebruiken veel van de toonaangevende automatiseerders dit softwareplatform vanwege de uitstekende technologie die erachter zit. Delta’s klanten in de EMEA regio kunnen nu Codesys gebruiken in alle nieuwe Delta-motion control systemen. Daarnaast kunnen we Codesys nu ook beschikbaar maken voor het grote Delta-klantenbestand in Azië. We hopen ook dat deze samenwerking uiteindelijk nieuwe deuren opent naar de Aziatische markt voor Europese fabrikanten van industriële apparatuur.”

Met 69 R&D-faciliteiten over de gehele wereld en toegewijde R&D-faciliteiten voor industriële automatisering in Italië, Duitsland, Nederland en China, opereert Delta in de nabijheid van zijn Europese productieklanten. Delta heeft ook een uitgebreid en wereldwijd ondersteunend netwerk voor haar industriële automatiseringsplatform. Dat netwerk strekt zich uit over heel Azië, waar veel fabrieken in de wereld zijn gevestigd.

Moderne IEC 61131-3 ontwikkeltool

Dieter Hess, CEO van de Codesys-groep: “We zijn erg verheugd Delta te verwelkomen in de Codesys-community, die nu ongeveer 400 hardwarefabrikanten en meer dan 10.000 developers omvat. Delta is een gevestigde naam in de wereld van industriële automatisering, dus dit is een belangrijk partnerschap voor beide partijen. We verheugen ons op samenwerking met Delta om hen te helpen hun klanten te bedienen en het beste uit hun hardware-portfolio te halen.”

Codesys is een van de meest gebruikte IEC 61131-3-ontwikkelingssystemen op de markt. Het biedt alle functionaliteit van een moderne IEC 61131-3 ontwikkeltool, inclusief een geïntegreerde visualisatiefunctie met multi-client-functionaliteit, geïntegreerde verbinding met alle standaard veldbussystemen, bewegingsfunctionaliteit, veiligheidsoplossingen en communicatie-interfaces.

Grotere efficiëntie door standaardisatie

Wanneer een fabrikant een nieuw automatiseringsplatform toevoegt worden extra kosten gegenereerd. Door de integratie van Codesys streeft Delta ernaar de engineeringkosten die dit met zich meebrengt te verminderen. Patrik Hug, manager business development & product management, EMEA bij Delta’s IABG: “Schakelen naar een ander motion platform of een nieuw motion platform toevoegen betekent dat je nieuwe code moet schrijven. Het doel is om de initiële schakeltijd bij het toevoegen van een nieuw platform te verkorten. Door te standaardiseren op Codesys maken we het veel gemakkelijker voor klanten om Delta-automatiseringsproducten te gebruiken. In plaats van verschillende software te hebben om elk van hun platformen te programmeren, kunnen ze code schrijven op hetzelfde platform voor al hun Delta-producten. En het mooie van Codesys is dat je een hele community van application-developers hebt.”

Meer Codesys producten in aantocht

Delta lanceerde zijn nieuwe Codesys-schaalbare IPC, de MH2-serie op SPS IPC Drives 2018. Het Codesys-platform integreert de controlefuncties van drie belangrijke industriële controllers: PLC’s, HMI’s en motion control. Dit verbetert de motion control mogelijkheden van de MH2-serie, wat resulteert in een zeer snelle, uiterst nauwkeurige EtherCAT motion control-oplossing met randapparatuur.

Met Codesys biedt de MH2-serie een gebruikersvriendelijke motion control-interface met geavanceerde motion control-functies die synchroon 64-assen kunnen aansturen op AC servo-drives ASDA-A2-E-serie, Standard Compact Drives MS300-serie en Remote I/O Modules R1-EC via EtherCAT. Op de komende Hannover Messe 2019 wordt het aantal Codesys producten verder uitgebreid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven