Algemeen
Delta software platform
Delta onthulde op de Hannover Messe een compleet platform dat bedrijven op weg moet helpen naar Smart Manufacturing (foto: Delta).

Delta toonde op de Hannover Messe 2019 zijn verder uitgebreide spectrum aan oplossingen voor digitalisering, visualisering en integratie van intelligente productie. Digital Factory Monitoring integreert enkele van de door Delta ontwikkelde software-platforms, om in real-time de status van productieprocessen, installaties en energieverbruik te bepalen. De nieuwe geïntegreerde Engineering software DIAStudio maakt een all-in-one platform voor de keuze uit modellen, voor programmering en inrichting van PLC’s, HMI’s, aandrijvingen en meer mogelijk, wat een effectieve en in de tijd efficiënte ontwikkeling van machinesystemen mogelijk maakt.

Andy Liu, general manager van de Industrial Automation Business Group van Delta, legde de achtergrond van deze ontwikkelingen toe. “De ontwikkeling van intelligente productie is een belangrijke pilaar onder de lange termijn strategie van Delta.

Door zijn betrokkenheid bij innovatie, automatisering, hardware-software-integratie en energetisch efficiënte productie ontwikkelt Delta uitgebreide platforms, die onze klanten helpen bij hun productiesystemen de Smart Manufacturing Standard te bereiken.

Door het gebruik van Delta’s intelligenten productieoplossingen in onze eigen PLC-productiestraten streven wij naar een verbetering van de productiecapaciteit met circa 70%, een vermindering van het productieoppervlak met 35% en tenminste een verdrievoudiging van de gemiddelde directe arbeidsproductiviteit.”

IIoT-based platform

Ter bevordering van de megatrend van de intelligente productie presenteerde Delta in Hannover het nieuwe, op IIoT gebaseerde platform Digital Factory Monitoring Solution, waarin de verschillende softwaresystemen van Delta samenkomen. Deze oplossing maakt een 360° bewaking van productie- en fabrieksactiviteiten mogelijk, zoals data-acquisitie van productiesystemen (DIAMMP Manufacturing Management Platform), exploitatie van fabriekscomplexen (DIAView SCADA-System) en het totale energieverbruik van de fabriek (DIAEnergie).

Delta DIA software
Delta presenteerde op de Hannover Messe het nieuwe, op IIoT gebaseerde platform Digital Factory Monitoring Solution, waarin de verschillende softwaresystemen van het merk samenkomen (foto: Paul Quaedvlieg)

De geïntegreerde Engineering-Software DIAStudio is een compleet systeem dat het inrichten van bewerkingssystemen vereenvoudigt en versnelt. Taken zoals productkeuze (HMI, PLC, servo-drives en -motoren, AC-aandrijvingen van Delta), PLC-programmering, kwantitatieve parameterinstelling, machine-afstelling en HMI-integratie kunnen met de tools van DIAStudio worden gerealiseerd, bijvoorbeeld DIASelector. Dit is een op PC en app (Android) gebaseerd mechanisme voor de keuze van de specifieke elementen in het machinesysteem.

Nadat de gebruiker de informatie voor de modelkeuze uit de DIASelector heeft geëxporteerd, kan de wereldwijd gebruikte CAD-Software Eplan voor het ontwerpen en configureren worden gebruikt en de geconfigureerde data aansluitend in de DIADesigner worden geïmporteerd. Daar gebeuren dan programmering, parameterinstellingen, afstelling en administratie. DIAScreen is een tool voor tag-sharing (overbrengen van informatie) tussen PLC en HMI/textdisplay.

Samenwerking met Codesys

Na de tijdens de laatste SPS IPC Drives in Neurenberg aangekondigde samenwerking met Codesys presenteerde Delta op de Hannover Messe zijn splinternieuwe, op Codesys gebaseerde Motion Control Solution en de aankomende, op PLC gebaseerde Extended Motion Controller DXMC-serie.

Delta Codesys samenwerking
De tijdens SPS IPC Drives 2018 aangekondigde samenwerking met Codesys resulteerde in de introductie van de Delta Motion Control Solution (foto: Paul Quaedvlieg)

De eerstgenoemde oplossing voldoet aan de norm IEC62231-3 om een gebruikersvriendelijke integratie van PLC, HMI en Motion Controller in één enkel platform mogelik te maken. De oplossing ondersteunt bovendien het EtherCAT-protocol voor de gelijktijdige aansturing van apparaten in het veld.

De tweede oplossing maakt een synchrone meerassige bewegingsaansturing met een optionele Codesys SoftPLC in standaarduitvoering of paneeluitvoering (7″ of 10″) mogelijk. Aanvullend op de verwerking van 64 assen, zoals dat mogelijk was met de op een PC gebaseerde voorganger Motion Controller AX864E (vroeger bekend als de MH2-Serie), kan de nieuwe, op PLC gebaseerde en uitgebreidere Motion Controller DXMC serie ook tot 32 assen (standaardtype) respectievelijk 8 assen (paneeltype) aansturen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven