Algemeen

Dekra neemt Plurel in Utrecht over

Dekra neemt Plurel over
Plurel - het voormalige DeltaRail - is een van de toonaangevende inspectie- en onderzoeksinstellingen voor de railsector in de Benelux (foto: Plurel)

Dekra, een van de grootste test-, inspectie- en certificeringsinstelling in Europa, versterkt haar dienstverlening in het spoorwegsegment door de overname van Plurel B.V. in Utrecht. Dekra neemt alle aandelen van het bedrijf over. Plurel blijft onder leiding van CEO en voormalig eigenaar Hans de Regt, die tevens leiding gaat geven aan de verdere internationalisering van Dekra’s business unit Rail.

Plurel is gespecialiseerd in het testen, inspecteren en certificeren van materieel, infrastructuur en veiligheidssystemen voor spoor, tram en metro. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met onderzoek en optimalisatie van railsystemen. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en heeft alle grote vervoerders, infrabeheerders en onderhoudsbedrijven als klant. Daarnaast is Plurel actief in Frankrijk en Groot-Brittannië. Het bedrijf biedt werk aan 65 medewerkers, die zich gespecialiseerd hebben in de diverse aspecten van de spoorwegtechniek zoals materiaalkunde, elektrotechniek, monitoring van slijtage, mechanica en kalibratie.

Dekra rail regelt TSI treinverkeer

“Wij hebben onze positie in de spoorwegmarkt de afgelopen jaren gestaag uitgebouwd“, licht CEO Hans de Regt van Plurel toe. “Als onderdeel van Dekra Rail kunnen we onze klanten nog beter bedienen en krijgen we de mogelijkheid onze activiteiten verder te internationaliseren.“ Dekra Rail is in Europa onder andere de aangewezen organisatie voor de EG-conformiteitsbeoordeling (TSI) van treinverkeer. De business unit is vooral actief in Scandinavië, Centraal-, Oost- en Zuid-Europa en beschikt dankzij de onderdelen in Duitsland en Zweden over talrijke accreditaties.

“De overname van Plurel betekent een strategische uitbreiding van onze spoorwegactiviteiten in West-Europa en maakt ons marktleider in Nederland“, zegt Bert Zoetbrood, directievoorzitter van Dekra in Nederland en CEO van Dekra’s wereldwijde Product Testing & Certification activiteiten. “Hierdoor wordt Dekra ook in dit marktsegment een van de grootste spelers. De expertise van Plurel betekent een waardevolle uitbreiding van ons portfolio aan diensten in de spoorwegmarkt, zodat Dekra Rail op Europees niveau haar concurrentiepositie eveneens aanmerkelijk versterkt.“

Aantal medewerkers stijgt

Bert Zoetbrood verwacht veel synergie-voordelen voor Nederlandse activiteiten van Plurel. Deze sluiten zeer goed aan bij de grootschalige activiteiten op het gebied van product en materiaal testen en de daaraan gerelateerde inspectie- en certificatie-activiteiten; gebieden waarin Dekra een leidende positie in Nederland heeft. Het totaal aantal medewerkers van Dekra in Nederland nadert dankzij de overname van Plurel de duizend.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven