Algemeen

Dekra neemt deel activiteiten DNV GL over

Dekra neemt deel DNV GL over
Dekra verplaatst de overgenomen onderdelen naar het pand dat al eerder in Arnhem werd betrokken (foto: Dekra)

Test- en certificeringsbedrijf Dekra heeft de activiteiten Plant Integrity (PI), Non Destructive Testing (NDT) en Microscopie overgenomen van DNV GL (voormalig Kema). Het gaat om activiteiten als inspectie van industriële assets, advies over onderhoud en beheer van de assets en het testen van materialen in installaties voor de productie van elektriciteit en in de petrochemie. Door de overname bouwt Dekra zijn positie in de industriële sector verder uit.

De overgenomen business units zijn gevestigd in Arnhem en bieden samen werk aan 24 personen. Ze zullen onder de naam Dekra Material Testing & Inspection worden ondergebracht in de nieuwe Dekra-gebouwen in Arnhem.

De overname past in de wereldwijde uitbreidingsplannen van Dekra. Het bedrijf is continu op zoek naar mogelijkheden om in alle belangrijke industriële regio’s en sectoren te groeien op het gebied van industrieel testen. De overname is groot belang voor de aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten en vormt een prima aanvulling op de al eerder overgenomen industriële testactiviteiten in de laboratoria in Arnhem.

Van DNV GL naar Dekra

De strategie van DNV GL – Energy is gericht op duurzame energie, transmissie en distributie en energie-efficiency. In dit kader heeft men recente een investering van 70 miljoen euro gedaan in het High Power Laboratorium (aan de andere kant van Arnhem) met de grootste testcapaciteit ter wereld. Ook heeft het bedrijf recente PVEL overgenomen, gespecialiseerd in het testen van zonnepanelen. Met 2500 energie-experts en meer dan tien toplaboratoria van de voormalige bedrijven Kema, Garrad Hassan, DNV en GL heeft de groep alles in huis om de energiemarkt te ondersteunen in de transitie naar een duurzamere energievoorziening.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven