Algemeen
Nord decentrale aandrijvingen
De decentrale aandrijvingen van Nord Driveystems kunnen flexibel in de installatie worden geïntegreerd. (foto's: Nord Drivesystems)

De toekomst van de productie is modulair, flexibel en autonoom. Dit vereist nieuwe systemen met gedecentraliseerde intelligentie, die de toenemende complexiteit van de processen aankunnen. Nord Drivesystems levert een breed scala aan decentrale aandrijvingen met frequentieregelaars die aan elke gewenste toepassing kunnen worden aangepast en flexibel in de installatie kunnen worden geïntegreerd.

De decentrale aandrijvingen kunnen flexibel in de installatie worden geïntegreerd. Decentrale frequentieregelaars besparen ruimte in schakelkasten, verlagen de kabel- en bedradingskosten, vereenvoudigen het onderhoud en verhogen de efficiëntie van het gehele aandrijfsysteem. Met het programma modulaire producten voor decentrale aandrijfelektronica kan Nord Drivesystems aan vrijwel alle eisen en toepassingen voldoen.

Decentrale aandrijvingen

De Nord aandrijvingen zijn geschikt voor opname in netwerken, autonoom en schaalbaar. Ze voldoen daarmee aan alle voorwaarden voor de integratie in een Industrie 4.0 architectuur. De geïntegreerde PLC van de regelaars kan de belasting van het hogere besturingssysteem verminderen en onafhankelijke besturingstaken uitvoeren. Dit maakt fabrieksinstallaties met autonome productiegroepen en productie-eilanden mogelijk.

De PLC verwerkt de data van sensoren en actuatoren en kan besturingssequenties initiëren en aandrijf- en applicatiedata naar een controlecentrum communiceren, of naar andere componenten in het netwerk of naar de cloud. Dit maakt permanente conditiebewaking mogelijk en vormt zo zowel de basis voor predictieve onderhoudsconcepten als voor een optimale dimensionering van de installatie.

Regelaars en starters

De NordAC Link serie veldverdelers omvat frequentieregelaars tot 7,5 kW en motorstarters tot 3 kW voor flexibele installatie in de buurt van de motor. De verdelers bieden alles wat nodig is voor een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige bediening en onderhoud. Met NordAC Link zijn alle aansluitingen met eenvoudige stekerverbindingen uitgevoerd. Geïntegreerde onderhoudsschakelaars en schakelaars voor handmatige bediening voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

De decentrale NordAC Flex frequentieregelaar kan dankzij zijn schaalbare functies aan elke klantentoepassing worden aangepast. Ze is flexibel te installeren en eenvoudig te onderhouden: Met een vermogensbereik tot 22 kW, een groot aantal functies en een brede range accessoires is de Flex de meest flexibele NordAC-regelaar.

NordAC Flex decentrale aandrijvingen
De decentrale NordAC Flex frequentieregelaar kan aan elke klantentoepassing worden aangepast.

Door de eenvoudige parameteroverdracht via het EEPROM geheugen zijn installatie en onderhoud snel en betrouwbaar. Dankzij de modulaire opbouw kunnen de Nord regelaars eenvoudig worden uitgebreid en bieden ze een indrukwekkende verscheidenheid aan scenario’s voor gebruik in Industrie 4.0 automatiseringsnetwerken. De toepassingsgebieden variëren van transporttechniek en intralogistiek tot aandrijftaken in de verpakkings- en levensmiddelenindustrie, maar ook in pomptoepassingen en algemene machinebouw.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven