Algemeen
De Graaf Aandrijvingen Europort 2019
De Graaf Aandrijvingen toonde in Rotterdam een 3D geprint model van haar nieuwe hydraulisch schakelbare koppeling (foto: Paul Quaedvlieg)

De Graaf Aandrijvingen introduceerde op de beurs Europort vorige week in Rotterdam een nieuwe serie hydraulisch schakelbare PTO-units voor vermogens vanaf 400 kW tot 2.000 kW. Er worden drie modellen leverbaar.

De hydraulisch schakelbare PTO units zijn een eigen ontwikkeling van De Graaf Aandrijvingen voorzien van Ortlinghaus techniek. Deze koppeling is natlopend in verband met de trillingen van een dieselmotor, aldus De Graaf Aandrijvingen. Het bedrijf komt met deze koppeling op de markt omdat er simpelweg veel vraag naar is.

Dynamisch schakelbaar

De schakelbare PTO units komen in 3 versies; de PTO-RH-04000-SAE, de PTO-RH-11200-SAE en de PTO-RH-16000-SAE. Ze zijn geschikt voor vermogens vanaf 400 kW tot 2.000 kW. Verder hebben ze een gesloten behuizing met een Ortlinghaus schakelbare hydraulische koppeling voorzien van oliesmering. Er zijn diverse mogelijkheden voor wat betreft de flensen en asconstructies aan in- en uitgaande zijde.

Samenwerking Bosch Rexroth

Een ander nieuwsfeit bij De Graaf Aandrijvingen is de samenwerking met Bosch Rexroth. Beide bedrijven gaan elkaar aanvullen met hun expertise. De Graaf Aandrijvingen kan bogen op veel ervaring met mechanische aandrijfproducten, zoals schakelbare koppelingen en remmen en diverse typen tandwielkasten zoals parallelle-, haakse-, wormwiel- en planetaire tandwielkasten en motorreductoren, terwijl Bosch Rexroth veel ervaring heeft met motoren, aandrijvingen en besturingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven