Algemeen
De nieuwe CF298 en CF299 met TPE-buitenmantel voor de kleinste buigradii vanaf 4xd. (foto: Igus B.V.)
De nieuwste generatie chainflex datakabels met een geleider van een nieuwe legering en een halogeenvrije TPE-buitenmantel is geschikt voor de kleinste buigradii vanaf 4xd en geschikt tot wel 40 miljoen cycli. De nieuwe high-performance geleiderlegering van Igus kunnen worden gebruikt voor hoog dynamische toepassingen met kleine radii vanaf 15 mm. De nieuwe chainflex CF298 en CF299 zijn kabelseries voor extreem zware belasting bij de kleinste radii en worden uit voorraad geleverd.

 

Dynamische toepassingen met zeer kleine buigradii kunnen er snel toe leiden dat de koperen aders van conventionele kabels hun mechanische belasting’s-limieten bereiken. Voor krappe installatieruimtes heeft Igus nu de nieuwe datakabels in het assortiment geïntroduceerd. De CF298 (niet afgeschermd) en de CF299 (afgeschermd) zijn geschikt bevonden voor kleine buigradii vanaf 4xd bij continue beweging. Hierdoor kan het bedrijf de kleinste buigfactor voor bewegende datakabels in kabelrupsen aanbieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van de nieuwe high performance legering en de zeer flexibele TPE-buitenmantel, die het barsten en breken van de mantel voorkomt. Het mantelmateriaal biedt ook de hoogst mogelijk slijtvastheid in combinatie met kabelrupsen van Igus.

Voor extreem zware en moeilijke omgevingen

De nieuwe generatie datakabels is ideaal voor korte, snelle bewegingen, bijvoorbeeld in pick-and-place machines of andere snelle handling-toepassingen. Daarnaast zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen dankzij hun bestendigheid tegen UV, lage temperaturen en oliën. Omdat de kabels zijn gecertificeerd conform ISO klasse 1, kunnen ze ook in cleanrooms worden toegepast. De nieuwe datakabels zijn ontworpen voor maximaal 40 miljoen cycli in kabelrupsen. Daarom geeft Igus ook hier een levensduurgarantie van 36 maanden, net als op alle andere chainflex kabels. De CF298 en CF299 zijn nu uit voorraad leverbaar in diverse aderaantallen- en doorsneden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven