Algemeen
Dassault 3DEXPERIENCE MAKE marketplace
De cloudgebaseerde marktplaats is een nieuw handelsplatform voor transacties op het gebied van digitaal ontwerp, engineering en productie (foto: Dassault Systèmes).

Dassault Systèmes heeft deze week tijdens de SolidWorks World 2018 in Los Angeles een 3DExperience marktplaats gelanceerd. Het ‘Make’ online systeem maakt een betere samenwerking mogelijk tussen industriële bedrijven en vergemakkelijkt zakendoen met industriële ondernemingen en dienstverleners.

De cloud-gebaseerde marktplaats is een nieuw handelsplatform voor transacties op het gebied van digitaal ontwerp, engineering en productie. De marktplaats heeft de ambitie om de industriële wereld op dezelfde manier te transformeren als de grootste online consumentenmarktplaats dat heeft gedaan met de traditionele detailhandel, en zoals mobiliteitsaanbieders de transportsector hebben veranderd.

Mogelijkheden online marktplaats

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leveranciers in de maakindustrie – zoals 3D-printingbedrijven – kunnen nu specifieke componenten in hun ontwerpomgeving toevoegen en hun ecosysteem van geselecteerde dienstverleners en interne resources beheren. Daarnaast hebben gebruikers toegang tot on-demand productie en intelligente diensten voor het inkopen van onderdelen. Hierdoor kunnen organisaties de samenwerking en algemene innovatieprocessen stroomlijnen.

Gebruikers online marktplaats

De 3Dexperience Marktplaats heeft al talloze gebruikers, waaronder ruim 50 digitale fabrikanten. Zij zetten meer dan 500 machines in en gebruiken 30 miljoen componenten van 600 leveranciers. Deze erkende experts in hun vakgebied zijn in staat om ontwerp- en fabricagespecificaties iteratief toe te passen. Daarmee kunnen zij een onderdeel of product vervaardigen en risico’s en fouten in dit proces beperken.

Beheer van betalingen, valuta en facturering

De online marktplaats beheert bovendien alle aspecten die gepaard gaan met een transactie tussen koper en verkoper. Denk hierbij aan betalingen, de valuta en facturering. Ook beschikken gebruikers over een overzicht van iedere transactie, zodat zij het gehele transactieproces nauwlettend kunnen volgen.

Dassault Systèmes 3Dexperience make markerplace
Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leveranciers in de maakindustrie – zoals 3D-printingbedrijven – kunnen nu specifieke componenten in hun ontwerpomgeving toevoegen en hun ecosysteem van geselecteerde dienstverleners beheren.

Nieuwe manier van zakendoen

“De huidige industriële renaissance leidt naast digitalisering tot de opkomst van nieuwe spelers en vernieuwende oplossingen, processen en diensten. Hierbij krijgt duurzame innovatie voorrang op productiviteit”, zegt Bernard Charlès, vice-voorzitter en CEO bij Dassault Systèmes. “De 3Dexperience Marktplaats is gebaseerd op het 3Dexperience platform, dat in 2012 een pionier is geworden van de categorie business experience platforms. De online marktplaats transformeert de supply chain tot een waardeketen: één enkele, virtuele, sociale onderneming die een nieuwe manier van zakendoen mogelijk maakt, waarbij innovatie en het creëren van waarde in de industrie mogelijk is. Online platforms en markten hebben de markten retail, transport en horeca al getransformeerd. Maak je klaar – de industriële wereld is de volgende.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven