Algemeen
Ook vanuit huis werkend kunnen medewerkers van bedrijven hun ontwikkelingsactiviteiten continueren. (foto: Dassault Systèmes)

Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2020, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet groeide in het eerste kwartaal met 17%, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, naar ruim 1,14 miljard euro. De winst per aandeel groeide met 7% naar € 0,95 (non-IFRS, constante valuta).

De medewerkers van het bedrijf hebben de afgelopen periode veel klanten geholpen om vanuit huis te kunnen werken. Daardoor kunnen ze hun ontwikkelingsactiviteiten continueren en de productie en bijbehorende ecosystemen veilig aanpassen op de wereldwijde crisis, waarin de gezondheid van mensen voorop staat.

De 3DExperience-omgeving voor meerdere disciplines laat zien dat een virtuele wereld de echte wereld kan uitbreiden en verbeteren. Het simuleren van de veiligheid in ziekenhuizen, het uitbreiden van medische apparatuur met behulp van 3D-printen, het versnellen van klinische trials met data-analyses en experiencegebaseerde opleidingen zijn tastbare resultaten van de nieuwe mogelijkheden.

De grote investeringen die Dassault Systèmes heeft heeft gedaan in de 3DEXperience Cloud en het Medidata-platform voor de zorg, zijn tijdens de huidige wereldwijde crisis door de Covid19-pandemie extra relevant en impactvol gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven