Algemeen
Dassault Aviation
Dassault Aviation wil sneller innoveren en gaat het 3Dexperience platform gebruiken (foto: Dassault Aviation)

Dassault Aviation heeft besloten het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes te gaan gebruiken voor alle PLM-toepassingen (Product Lifecycle Management) binnen deze Franse fabrikant van civiele en militaire vliegtuigen.

Dassault Aviation zal het 3Dexperience -platform benutten om een aantal belangrijke industriële projecten verder te versnellen. Het gaat hierbij om het Falcon-project voor civiele zakenvliegtuigen, de verdere ontwikkeling van het Rafale-gevechtsvliegtuig en opvolgende modellen, evenals de MALE-serie van Unmanned Aerial Vehicles (UAV), ofwel drones.

Virtueel modelleren

De vliegtuigfabrikant gebruikt al decennialang de CATIA-software van Dassault Systèmes, waaruit onder andere het volledig virtueel modelleren en digitaal samenwerken met alle partners is voortgekomen. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van vliegtuigen vereist een nauwe samenwerking met honderden internationale partners en toeleveranciers. De Franse fabrikant zet nu het 3Deperience -platform van Dassault Systèmes in om deze samenwerking verder te verbeteren en om tot een hoger tempo van innovatie te komen.

Dassault Aviation

Dassault Aviation heeft de afgelopen eeuw ruim 10.000 civiele en militaire vliegtuigen in meer dan 90 landen heeft geleverd. Variërend van de Rafale straaljager tot de Falcon zakenvliegtuigen en militaire drones. In 2017 realiseerde het bedrijf met 11.400 medewerkers een jaaromzet van €4,8 miljard.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven