Algemeen

Danfoss neemt Hydraulik Nord Fluidtechnik over

aggregaat Hydraulik Nord
Een compact stuuraggregaat van Hydraulik Nord Fluidtechnik. De onderneming gaat deel uitmaken van Danfoss Power Solutions (foto: Hydraulik Nord).

Danfoss heeft een overeenkomst gesloten om de private onderneming Hydraulik Nord Fluidtechnik over te nemen. Deze leverancier van hydraulische besturingsoplossingen is gevestigd in Parchim, zo’n 100 km ten oosten van Hamburg. Hydraulik Nord Fluidtechnik heeft een naam opgebouwd bij het bedienen van grote klanten en vormt een goede aanvulling op het programma van Danfoss Power Solutions.

Volgens Danfoss is een innovatief en efficiënt productaanbod voor de agrarischemarkt van levensbelang voor de toekomstige voedselvoorziening. De overname past in de strategische focus van het concern op het bouwen van strategische posities in zijn core businesses. Met Hydraulik Nord Fluidtechnik als onderdeel van de divisie mobiele hydrauliek heeft het concern een nog concurrerender aanbod waar klanten in de agrarische en andere segmenten van kunnen profiteren.

Hydraulik Nord

Hydraulik Nord Fluidtechnik is bekend als aanbieder van hydraulische besturingen. Door het samengaan met Danfoss Power Solutions kan het bedrijf nog meer besturingsoplossingen met ‘best in class’ prestaties aanbieden. Samen hebben de bedrijven meer capaciteit en kunnen ze meer investeren in innovatie. Door de toegenomen capaciteit kunnen ze ook hun marktaandelen vergroten.

De overname is nog onderhevig aan goedkeuring door de betreffende autoriteiten en wordt naar schatting in dit eerste kwartaal afgerond. Er zijn geen mededelingen gedaan over de aankoopprijs en andere overnamecondities.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven