Algemeen

Danfoss neemt Finse elektromotorenfabrikant over

Danfoss Axco motors
AXCO-Motors levert elektromotoren vanaf 250 kW tot 6 MW voor maritieme toepassingen en off-highway voertuigen (foto's: Axco-Motors)

Met de acquisitie van AXCO-Motors, een Finse fabrikant van grote elektromotoren, versterkt Danfoss haar wereldwijde positie op het gebied van mobiele elektrificatie. AXCO-Motors levert elektromotoren vanaf 250 kW tot 6 MW voor maritieme toepassingen en off-highway voertuigen (landbouw, bouwindustrie, mijnbouw).

Deze overname past in de trend die te zien is bij de leveranciers van aandrijftechniek voor mobiele toepassingen. Twee maanden geleden nam Dana Inc. nog een meerderheidsbelang in een Canadese elektromotorenfabriek. Met de acquisitie van AXCO-Motors reageert Danfoss eveneens op de groeiende klantvraag voor elektrische aandrijvingen om schadelijke uitstoot te reduceren en profiteren van een hogere efficiency en productiviteit. Eric Alström, President van Danfoss Power Solutions: “Elektrificatie is een wereldwijde megatrend en biedt grote kansen in het reduceren van vervuiling en klimaatverandering. Met deze acquisitie breiden wij onze mobiele elektrificatie kennis uit naar een kerncompetentie voor Danfoss.”

“Het geeft ons het totale pakket voor het bedienen van onze wereldwijde markten met optimale oplossingen en ondersteunt volledig de behoeften van onze klanten – ongeacht de gekozen technologieën. Dit zal verdere groei mogelijk maken in de markten die we bedienen, en ik kijk er echt naar uit om het zeer ervaren en deskundige team van AXCO-Motors te verwelkomen.”

Relevante technologie

AXCO-Motors, met hoofdzetel in Lappeenranta, Finland, wordt geïntegreerd in Danfoss Editron – een bedrijf binnen het Danfoss Power Solutions-segment. Danfoss Editron is gespecialiseerd in hybride en elektrische aandrijvingen voor de off-highway mobiele en maritieme sector.

Kimmo Rauma, Vice President van Danfoss Editron, licht toe: “Verschillende van onze markten, zoals off-highway, marine en transport, worden uitgedaagd om emissies en vervuiling te verminderen. Mobiele elektrische oplossingen zijn een zeer relevante technologie voor deze uitdaging, en AXCO-Motors is de toonaangevende expert in het grootschalige vermogensbereik tot 6 MW en daarmee een belangrijke en complementaire technologie voor ons huidige assortiment, en onze missie om vervuiling te beëindigen.”

Dezelfde focus

“We hebben een passie voor kwaliteit en voor klantgerichte producten die volledig voldoen aan de behoeften en vereisten van elke specifieke klant. Het is dus geweldig om deel uit te gaan maken van Danfoss, juist omdat we dezelfde focus hebben,” zegt Juhana Ylikojola, CEO van AXCO-Motors . “Deel uitmaken van Danfoss betekent voor ons een grotere capaciteit, een bredere klantenbasis en meer mogelijkheden voor investeringen in innovaties en nieuwe marktkansen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven