Algemeen
Danfoss Agco maaidorser met joystick
Joysticks maken de maaidorser productiever, gemakkelijker te hanteren en comfortabeler voor de bestuurder. (foto: Danfoss)

Danfoss Power Solutions heeft in nauwe samenwerking met Agco de eerste volledig door joysticks bediende maaidorser in Europa ontwikkeld. Bij het ontwerp blijft de ervaring van de operator voorop staan. Door de stuurkolom en het stuurwiel te verwijderen, biedt de Fendt IdealDrive oplossing een onbelemmerd zicht op het gebied direct voor de maaidorser. Alle functies van de stuurkolom – van het stuurwiel tot de richtingaanwijzers – zijn geïntegreerd in het ontwerp.

Beide bedrijven machines willen ontwerpen die productiever, gemakkelijker te hanteren en comfortabeler zijn voor de bestuurder. De oplossing bestaat uit de nieuwe JS1-SbW-joystick van Danfoss en een EHD elektrohydraulische stuurklep. De besturingsarchitectuur tussen de joystick en de klep is safe-functional; het systeem blijft functioneren, een redundant systeem zorgt voor veiligheid en flexibiliteit.

Steer-by-wire

Dankzij dit pilotproject met Agco kon Danfoss zijn steer-by-wire technologie voor de markt in het algemeen ontwikkelen. De integratie van een steer-by-wire oplossing resulteert in een beter zicht, minder vermoeidheid van de machinist en een hogere productiviteit – allemaal factoren bij het creëren van een positieve gebruikerservaring.

Volgens Agco is de Danfoss-oplossing op dit moment de beste op de markt, zowel wat betreft technische werking als de voordelen voor de bestuurder. Voor Agco was de samenwerking met Danfoss een positieve ervaring.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven