Algemeen
Het Canadese TM4, opgericht in 1998, ontwerpt en produceert elektromotoren, omvormers en besturingen (foto: TM4).

Dana Incorporated heeft, om haar E-Drive programma compleet te maken, een meerderheidsbelang van 55 procent genomen in TM4. Het Canadese TM4, opgericht in 1998, ontwerpt en produceert elektromotoren, omvormers en besturingen voor de automotive industrie, mobiele machines en de maritieme sector.

Door dit meerderheidsbelang in TM4 kan Dana deze productgroepen, gericht op elektrische voertuigen en machines, onderbrengen in haar eigen portfolio en zijn de leveringsprogramma’s een aanvulling op elkaar. Op deze manier kan Dana een compleet leveringsprogramma bieden, dat zowel traditionele, mechanische, hydraulische, hybride als elektrische aandrijfoplossingen omvat.

Productie in Canada en China

TM4 heeft inmiddels de nodige expertise opgebouwd op het gebied van PM-motoren, koeling van deze motoren, wikkelen van elektromotoren, moderne rotor topologiëen, en motor en inverter software algoritmen. Het bedrijf heeft kantoren en productiefaciliteiten in Canada en China.
Momenteel levert het bedrijf twee soorten aandrijvingen, de Motive high speed electric powertrain voor personenauto’s, motoren en bestelauto’s. Voor het medium en heavy duty segment zoals trucks, bussen, mobiele machines en maritieme applicaties maakt het bedrijf de Sumo Direct Drive powertrain.

Elektrificatie industriële applicaties

Dana speelt met het toevoegen van dit onderdeel aan haar portfolio in op de wereldwijde trend in de industrie van de verduurzaming door middel van het elektrificeren van industriële applicaties en toepassingen. Dit past geheel in de visie dat Dana toekomstgericht meedenkt en diepgaande kennis heeft van de techniek en de mogelijkheden die er wereldwijd spelen. Dana SAC Benelux uit Alphen aan den Rijn denkt graag met haar klanten als het om motion en drivetrain systemen gaat.

De video hieronder geeft een goed beeld van de elektromotorenproductie van TM4 in China van de Sumo Direct Drive.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven