Algemeen
Dana assen voor verreiker
Dana introduceert twee nieuwe Spicer asmodellen voor middelgrote tot grote verreikers. (foto: Dana Incorporated)

Dana heeft de toevoeging van twee nieuwe Spicer asmodellen voor middelgrote tot grote verreikers aangekondigd. Hiermee breidt het bedrijf zijn aanbod aandrijf- en bewegingstechnologieën voor bouwmateriaal uit. Het concern levert een breed aanbod spoor- en wielaandrijvingen voor conventionele en elektrisch aangedreven bouwmaterieel.

De twee nieuwe asmodellen zijn ontworpen voor door dieselmotoren aangedreven verreikers met een hefvermogen van 16 tot 25 ton. De assen zijn momenteel beschikbaar voor praktijktests zodat fabrikanten van dit type materieel een aandrijfsysteem kunnen specificeren dat de optimale balans tussen prestaties, duurzaamheid en gewicht biedt. De Spicer 213 heavy-duty as is gepland voor productie eind 2020, terwijl de Spicer 214 as begin 2021 klaar zal zijn voor de markt.

Behalve de nieuwe assen biedt Dana verschillende technologieën aan ter ondersteuning van de hybridisering en elektrificatie van verreikers, waaronder e-Axles, e-Gearboxes, tractiepomp-/generatoroplossingen, besturingen en bewegingstechnologieën.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven