Algemeen

Damen Shipyard kiest voor 3DExperience platform

Het 3DExperience platform van Dassault Systèmes geeft Damen Shipyards één digitale omgeving waarin eisen, regelgeving en projectplanning samenkomen, met volledige traceerbaarheid. (foto: Dassault Systèmes)

Damen Shipyards heeft voor de digitale transformatie van zijn operaties gekozen voor het 3DExperience platform van Dassault Systèmes, inclusief een aantal oplossingen voor de maritieme en offshore-industrie.

De oplossingen Designed for Sea, Winning Bid for Sea, Optimized Production for Sea en On Time to Sea integreren sales, marketing, design, engineering, productie en dienstverlening. Damen Shipyards Group, met 32 scheepswerven en 9.000 medewerkers, verbetert hiermee de samenwerking, optimaliseert bestaande producten, processen en diensten en versnelt de levering van innovatieve en configureerbare producten.

Toenemende complexiteit
De huidige trends in de maritieme en offshore-industrie, zoals globalisering en een groeiende complexiteit, dwingen scheepsbouwers om effectief te reageren op de marktvraag naar aangepaste schepen en nieuwe businessmodellen. Het scheepsportfolio van Damen Shipyards wordt steeds geavanceerder om aan deze vraag te voldoen. Het bedrijf zet daarom in op de digitale transformatie van zijn operaties om de samenwerking tussen ingenieursbureaus, scheepswerven en leveranciers te verbeteren, het eigen portfolio efficiënt te beheren en snel op klantbehoeften te kunnen reageren.

Complete digitale omgeving
Het 3DExperience platform van Dassault Systèmes geeft Damen Shipyards één digitale omgeving waarin eisen, regelgeving en projectplanning samenkomen, met volledige traceerbaarheid. Teams kunnen data verzamelen en bestaande data van alle businessunits hergebruiken, veranderingen in ontwerpen zeer vlot doorvoeren, de productie vroeg in het designproces plannen en samenwerken met leveranciers om schepen op tijd en binnen het budget af te leveren. Met het platform kan Damen Shipyards programma’s en productportfolio’s efficiënter managen ter ondersteuning van aftersales en de lancering van nieuwe producten.

Digitale strategie
“Na een grondige analyse van alle oplossingen op de markt hebben wij gekozen voor het 3DExperience platform van Dassault Systèmes”, zegt Aart Rupert, CIO bij Damen Shipyards. “Met dit platform kunnen wij onze digitale strategie uitvoeren en waarde toevoegen aan onze business. De oplossingen van Dassault Systèmes voor de maritieme en offshore-industrie ondersteunen en verbeteren de samenwerking en de operationele prestaties van Damen. Hierdoor kunnen we onze klanten wereldwijd beter bedienen.”

Verwachtingen overtreffen
“Scheepsbouwers moeten het maximale halen uit geavanceerde technologie om concurrenten voor te blijven”, aldus Alain Houard, Vice President, Marine & Offshore Industry bij Dassault Systèmes. “Het 3DExperience platform en onze industriespecifieke oplossingen zorgen voor een transformatie in de scheepsbouw en helpen bedrijven om hun strategische doelstellingen te behalen. Door digitaal management van complexe projecten, samenwerking tussen ecosystemen op meerdere locaties, efficiënte productieplanning en het virtueel verkennen van alternatieve designscenario’s kunnen schepen van topkwaliteit worden gebouwd die voldoen aan de verwachtingen van klanten – of ze zelfs overtreffen.”

Meer informatie over de oplossingen van Dassault Systèmes voor de maritieme en offshore-industrie is te vinden op http://www.3ds.com/industries/marine-offshore/.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven