Algemeen
Damen Marine components WK Hydraulics
V.l.n.r. Peter Kok (voormalig eigenaar/directeur WK Hydraulics) en Steef Staal (directeur, Damen Marine Components) (foto: DMC)

Damen Marine Components (DMC) heeft per 1 april j.l. WK Hydraulics overgenomen, fabrikant van gespecialiseerde maritieme hydraulische systemen, gevestigd in Barendrecht. DMC en WK Hydraulics overlappen elkaar al op gebieden als hydraulische stuurinrichtingen en hydraulische aggregaten, echter heeft WK Hydraulics ook ervaring met grotere, op maat gemaakte hydraulische systemen voor lieren, kranen, boegschroeven en andere toepassingen.

Het productportfolio van WK Hydraulics omvat daarnaast ook sleeppennen, draad- en kettingstoppers en apparatuur voor het spoelen van grote hydraulische systemen. Deze zullen echter goed passen naast de rudder, steering gear, winches en nozzle systemen van DMC. DMC en WK Hydraulics hebben in het verleden samengewerkt aan diverse projecten. In de huidige concurrerende markt heeft het management van WK Hydraulics de voordelen van een verdere ontwikkeling van die relatie onderkend door deel uit te maken van een groter geheel.

Van hydrauliek naar aandrijvingen breed

Het doel was om het bedrijfsmodel uit te breiden van een pure focus op hydraulische systemen tot leverancier van aandrijfsystemen in de breedste vorm. Dit vereiste de inzet van extra vaardigheden en middelen in disciplines zoals elektronica en PLC-technologie, wat alleen mogelijk was als WK Hydraulics toegang kreeg tot meer middelen dan het op dit moment in huis had. Deze ambitie past op haar beurt goed in de ambitie van DMC om een ‘competence center’ te worden voor de gehele hydraulieksector.

WK Hydraulics heeft, net als DMC ervaring met grotere, op maat gemaakte hydraulische systemen voor lieren (foto: DMC)

Nieuwe vestiging Hardinxveld

Tot eind maart werden alle contracten onder eigen merknaam van WK Hydraulics geleverd. Vanaf 1 april werd het assortiment verkocht onder de merknamen Damen Marine Components of Van der Velden Marine Systems. “De overgang is afgerond als we het DMC-team versterken in de nieuwe vestiging in Hardinxveld, die momenteel in aanbouw is. De ondersteuning voor gebruikers van onze bestaande systemen zal zonder onderbreking worden voortgezet,” aldus Peter Kok, voormalig eigenaar/directeur WK Hydraulics.

Uitbreiding portfolio

Steef Staal, directeur van Damen Marine Components, vult aan: “WK Hydraulics is altijd een belangrijke leverancier en partner voor Damen Shipyards geweest. Nu DMC zich beweegt om haar productportfolio uit te breiden, zien we de noodzaak om onze mogelijkheden op het gebied van hydrauliek en hydraulisch aangedreven dek-apparatuur te vergroten. WK Hydraulics is het ideale bedrijf om dat gat te vullen. We zijn blij om het volledige personeel van WK Hydraulics, hun vaardigheden en hun kennis te mogen verwelkomen. We kijken uit naar een succesvolle toekomst samen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven