Algemeen
cursussen Mikrocentrum
Toleranties brengen in elk productenpakket specifieke problemen met zich mee. Curussen van het Mikrocentrum kunnen de pijn verlichten (foto: Jeroen Aalberts)

Een maakbaar product ontwerpen, het uitvoeren van een tolerantieanalyse en tekenen volgens de norm zijn belangrijke aspecten van een efficiënt productontwikkelingsproces. Het Mikrocentrum start dit najaar een aantal cursussen die uitgebreid in gaan op deze aspecten. Ze verschaffen constructeurs de juiste competenties om hun vak succesvol uit te oefenen.

Als eerste moet de cursus Maakbaarheid worden genoemd. Het is voor een constructeur van groot belang om productietechnieken te kennen. Zo kunnen de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan worden benut in het ontwerp. Dit draagt bij aan een optimaal en efficiënt productontwerp.

Tijdens deze cursus verschaffen specialisten het benodigde inzicht in diverse productietechnieken voor metaal en hun invloed op kosten. De cursus op HBO-niveau wordt gehouden in Utrecht en Eindhoven, duurt vijf dagen en kost € 1980.

Cursussen toleranties

De cursus Tolerantieanalyse helpt constructeurs tolerantieproblemen door vooraf een tolerantieanalyse uit te voeren. Tijdens deze cursus vergaart de deelnemer de vereiste kennis en ontwikkelt hij de vaardigheden die nodig zijn om tolerantierisico’s te analyseren en problemen te voorkomen. De cursus op HBO-niveau wordt gehouden in Utrecht en Eindhoven, duurt drie dagen en kost € 1390.

Vorm- en plaatstoleranties brengen in elk productenpakket specifieke toepassings- en interpretatieproblemen met zich mee. Het genormaliseerde vorm- en plaatstolerantiesysteem biedt hiervoor, mits op de juiste wijze toegepast, steeds een oplossing. Tijdens de cursus Vorm- en plaatstoleranties leert de constructeur dit systeem te interpreteren en functioneel toe te passen. Van deze cursus is er nu ook een Engelstalige variant. Deze cursus op MBO-niveau wordt gehouden in Utrecht en Eindhoven, duurt drie dagen of zes avonden en kost € 940.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven