Algemeen

Couplers verbinden Profinet netwerken

Helmholz coupler voor Profinet

Helmholz Benelux introduceert twee nieuwe compacte couplers voor het verbinden van Profibus- met Profinet- en Profinet- met Profinet-installaties. Met de nieuwe DP/PN coupler is een verbinding tussen beide netwerken eenvoudig en zeker te realiseren. Hiermee kunnen twee installaties op een eenvoudige manier gegevens met elkaar uitwisselen. In totaal kunnen berichten van 244 bytes worden gecommuniceerd.

De DP/PN coupler wordt geleverd met een GSD-file voor Profibus en GDSML-file voor Profinet. De component is ondergebracht in een compacte behuizing voor DIN-rail montage. Hij is voorzien van een redundante voeding en een galvanische scheiding tussen Profibus en Profinet. Er is geen wederzijdse beïnvloeding bij uitval van één van de installaties. Het instellen van het Profibus-adres gebeurt via dipswitches of software.

Van Profinet naar Profinet

De PN/PN coupler verbindt twee Profinet-installaties met elkaar. Via berichten van maximaal 1024 bytes kan informatie onderling worden uitgewisseld. Het instellen van de PN/PN Coupler vindt plaats met behulp van de GSDML-file. Ook deze coupler zit in een compacte behuizing voor DIN-rail montage en is voorzien van een redundante voeding. Ook deze coupler biedt een galvanische scheiding, maar nu tussen de twee Profinet-installaties. Ook hier is er geen wederzijdse beïnvloeding bij uitval van één van de installaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven