Algemeen
Helmholz coupler
Met de nieuwe Profinet / EtherNetIP-coupler van Helmholz is een eenvoudige en gemakkelijke interactie tussen bijvoorbeeld een Siemens en Allen-Bradley besturing te realiseren (foto's: Helmholz)

Met de nieuwe Profinet / EtherNetIP-coupler van Helmholz is een eenvoudige en gemakkelijke interactie tussen bijvoorbeeld een Siemens en Allen-Bradley besturing te realiseren. De Profinet / EtherNetIP-coupler zorgt voor de data-uitwisseling tussen een Profinet – en een EtherNet/IP-netwerk.

Aan de EtherNet/IP kant betekent dit dat de coupler een standaard E/IP device is; en aan de Profinet kant een standaard IO-device is. De coupler wordt geleverd met een GSDML-bestand.

De configuratie van de uit te wisselen I/O-data wordt gemaakt op basis van de GSDML-file in de Siemens engineering tool. Een EDS-bestand dat overeenkomt met de configuratie kan vervolgens gedownload worden via de webinterface van de module. Deze wordt dan gebruikt om de EtherNet/IP-PLC te configureren.

Data-acquisitie

Naast Profinet / EtherNetIP-communicatie biedt de coupler ook een MQTT-publisher aan in beide zijden van de module. Dit betekent dat de waarden die via de gateway worden uitgewisseld, ook via MQTT naar visualisatie- of besturingssystemen voor data-acquisitie kunnen worden gedistribueerd.

Nog een voordeel van het gebruik van een Helmholz coupler is dat beide netwerken volledig autonoom functioneren en dat ze elkaar niet kunnen beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven