Algemeen
Stauff schroefkoppeling
De schroefkoppeling QRC-HI is geschikt voor toepassingen tot 720 bar. Nieuw in de huidige modelgeneratie zijn de effectieve zinknikkel-corrosiebescherming en de individuele codering van de koppelingen. (foto: Stauff)

In het kader van vernieuwing biedt Stauff de schroefkoppeling QRC-HI aan voor drukken tot 720 bar met een effectieve corrosiewerende coating op zinknikkelbasis. Nieuw is ook de individuele codering die een snelle identificatie en traceerbaarheid van elke afzonderlijke koppeling mogelijk maakt.

Hydraulische handpompen kunnen gemakkelijk een druk van enkele honderden bar leveren. In veel toepassingen worden de betreffende gereedschappen van tijd tot tijd gewisseld – bijvoorbeeld in de reddingsgereedschap. Voor dit toepassingsgebied heeft Stauff een schroefkoppeling in het uitgebreide assortiment die speciaal is ontwikkeld voor hoge werkdrukken.

De QRC-HI is verkrijgbaar in nominale maten van DN 6,3 tot DN 10 en is geschikt voor drukken tot 720 bar en nominale debieten tot 20 dm3/min (afhankelijk van de nominale grootte). Het openen en sluiten wordt uitgevoerd door een kegelklep; als alternatief kan de gebruiker ook een versie met een kogelafsluiter (QRC-HIB) gebruiken.

Corrosiebestendige schroefkoppeling

Deze herziene versie van de schroefkoppelingen verschilt van de vorige serie onder andere door een verbeterde bescherming tegen corrosie. Dit komt omdat de koppelingen vanaf nu gecoat zijn met een zinknikkel-bescherming, die in het standaard-koppelingsprogramma van Stauff al is beproefd. De coating biedt in praktijkomstandigheden maximale bestendigheid tegen rode roest en corrosie van het basismetaal en overtreft zelfs de hoogste eisen van corrosiebeschermingsklasse K5, zoals gedefinieerd in het VDMA 24576 voor buisverbindingen.

De hoge ductiliteit van de coating creëert de voorwaarden voor een bovengemiddelde slijtvastheid onder hoge mechanische belasting. Bovendien zijn de QRC-HI koppelingen nu voorzien van een code voor snelle identificatie en traceerbaarheid.

De compacte constructie en de lage massa van de QRC-HI (of QRC-HIB), de hoge kwaliteit en de universele toepasbaarheid blijven onveranderd. Beide koppelingen zijn uitwisselbaar met andere merken waarvan het ontwerp voldoet aan ISO 14540.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven