Algemeen
Gold status
Door de integratie met Microsoft Azure kan waardevolle inzichten bieden over key performance indicators over meerdere locaties (illustratie: Copa-Data).

Behalve naar klassieke automatiseringsprojecten op veldniveau groeit de vraag onder industriële productie bedrijven naar schaalbare oplossingen die connectiviteit bieden van sensor tot aan mobiele apparaten. Copa-Data reageert op deze vraag door haar Zenon software te integreren met het Microsoft Azure cloud platform. Het bedrijf heeft hiermee nu de Gold status bereikt in de ‘Microsoft Cloud Platform competency’.

Met de toekenning van deze competenties ondersteund Microsoft haar partners in het Microsoft Partner Network om hun vaardigheden en specialistische kennis op een professionele manier duidelijk onderscheidend van de concurrentie naar buiten te kunnen brengen. Om één of meer van de achttien competenties in de zes beschikbare categorieën toegekend te krijgen, is het noodzakelijk om aan bepaalde eisen te voldoen en dat te bewijzen in de jaarlijkse beoordelingen.

Silver of Gold status

Afhankelijk van de mate waarin aan deze eisen is voldaan, kan een bedrijf een Gold of een Silver competentie worden toegekend. Alleen partners die consistente hoge prestaties en uitzonderlijke betrokkenheid hebben getoond krijgen goud competenties. Na het bereiken van de Silver status in the Cloud Platform competency in 2016 heeft Copa-Data nu voldaan aan alle vereisten voor het hoogste niveau – Gold – in deze categorie.

De vereisten voor het bereiken van de Gold status in deze competentie zijn hoog. Eén van de criteria is bijvoorbeeld om met de verkoop van Microsoft Azure op een bedrag van ten minste $ 100.000 dollar in de laatste twaalf maanden uit te komen. Dit toont aan dat ondernemingen klantenprojecten op relatief grote schaal en in een relatief kort tijdsbestek moeten kunnen implementeren.

Naadloze integratie

Omdat Zenon naadloos is geïntegreerd met Microsoft Azure, kan data centraal en in real time worden benaderd en verwerkt. Dit betekent bijvoorbeeld dat betrokken productie, prestaties of indicatoren voor voedselconsumptie vanaf verschillende locaties kunnen worden bepaald, verzameld, verwerkt en vergeleken om mogelijkheden verbeteringen door te voeren en bijbehorende maatregelen te nemen.

Dankzij de connectiviteit van veldniveau tot de cloud zorgt de interactie tussen de twee technologieën voor een nieuwe range van toepassingen waarbij klassieke automatiseringsprojecten worden samengevoegd met typische IT of business intelligence projecten. Daardoor kan de productie-efficiëntie worden verhoogd, gebruik van middelen geoptimaliseerd en kunnen volledig nieuwe service of businessmodellen worden ingevoerd, om maar enkele voordelen te noemen.

De integratie tussen Zenon en Microsoft Azure begon in 2014. Aanvankelijk was de belangrijkste reden voor de integratie van bepaalde cloud-services om een schaalbare oplossing te bieden voor het opslaan van de grote hoeveelheid data die in grote industriële projecten worden verzameld.

In de hedendaagse industriële toepassingen, die tot aan de cloud reiken, wordt het aangeboden model voornamelijk gebruikt voor berekeningen in systemen of locaties en voor voorspellende analyses. Om data te bepalen , verzamelen, koppelen, verder te verwerken en te presenteren hebben gebruikers krachtige software zoals Zenon nodig om waardevolle inzichten te verkrijgen over de productie-output, het energieverbruik en kwaliteitsindicatoren.

Behalve voor de Gold Cloud Platform competency is Copa-Data ook genomineerd als Microsoft Gold competency partner voor Application Development.

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteemParker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen. De… Lees verder →

 • Reesink Agrifac Canada

  Royal Reesink breidt de aanwezigheid in Canada uit

  Royal Reesink heeft ook een groothandel voor de distributie van Europese landbouwmachines in Canada waaronder het Nederlandse AgrifacDrie jaar na het betreden van de Canadese markt groeien de activiteiten van Royal Reesink snel. Bovendien werkt Reesink aan een ambitieus groeipad. Naast groei in de landbouw… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • supply chain

  Problemen supply chain zorgen voor tonnen schade bij bedrijven

  Wereldwijd stagneert de productie door een crisis geteisterde supply chain (foto: Pexels, Tom Fisk)Sinds begin 2020 zijn supply chains over de hele wereld steeds onstabieler en kwetsbaarder geworden. Levering van essentiële componenten zoals microchips of individuele grondstoffen haperde en diverse bedrijven lijden onder de gevolgen.… Lees verder →

 • Nord Universal IE3

  NORD Universal-motor voldoet aan nieuwe Ecodesign-regels

  De Universal-motor is gecertificeerd volgens alle gebruikelijke standaarden en daarom wereldwijd inzetbaarDe nieuwe Ecodesign-regels in Verordening (EU) 2019/1781 stellen per 1 juli 2021 strengere eisen aan de energie-efficiëntie van elektromotoren en toerentalregelingen. Hierdoor wordt het gebruik van IE3-motoren in aanvullende vermogensgebieden niet alleen economisch aantrekkelijker,… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven