Algemeen
Energy Efficiency Award
Continental kreeg de Award voor Conti Thermo Protect, een siliconenrubber compound die in aangeleverde toestand gemakkelijk is te snijden, verwerken en aan te brengen (foto: Continental).

Continental heeft de eerste in het kader van de Hannover Messe uitgeloofde Industrial Energy Efficiency Award (IEEA) gewonnen. Met de prijs beloont beursorganisator Deutsche Messe in samenwerking met het onafhankelijke marktonderzoeks- en adviesbureau EuPD Research vooruitstrevende energie-efficiëntieprocessen in de industrie. Continental kreeg de prijs van de jury voor zijn flexibele isolatiesysteem Conti Thermo Protect in de categorie grote indsutriële ondernemingen.

Het siliconenmateriaal is wereldwijd geschikt voor industriële installaties. Het kan worden gebruikt voor onder meer kleppen in stoomleidingen, gevlochten slangen of verwarmingsleidingen in bandenpersen. Continental ontwikkelde de speciale siliconenrubber compound als flexibele thermische isolatie van complexe leidingsystemen en andere onderdelen. Het materiaal biedt op de markt unieke oplossingen om beweegbare leidingen en slangen met hoge temperaturen te isoleren

Energy efficiency

Zoals het wordt aangeleverd, heeft het product een consistentie als kneedrubber en kan het gemakkelijk worden gesneden, verwerkt en nauwkeurig aangebracht. Pas bij het uitoefenen van warmte vulcaniseerd het materiaal zelfstandig en wordt het een herbruikbaar onderdeel met rubberelastische eigenschappen. Het is geschikt voor complexe, moeilijk bereikbare of flexibele componenten. Zo kan het materiaal worden aangebracht op leidingen en kleppen waar tot 250°C hete dampen of vloeistoffen doorheen stromen.

Terwijl het product in ongevulcaniseerde toestand plastisch vervormbaar is, voelt het gevulkaniseerde materiaal aan als rubber, maar is het stabiel en moeilijk te vernietigen. Een 10 mm dunne laag is al voldoende om het warmteverlies met 60% te verminderen. De afgenomen buitentemperatuur is bovendien een pluspunt voor de veiligheid van werknemers.

Groot potentieel voor besparing

Conti Thermo Protect biedt een grote meerwaarde voor middelgrote of grote ondernemingen. De industrie zou door het isoleren van onderdelen van installaties tussen 20% en 80% op het energieverbruik kunnen besparen. Het materiaal van Continental biedt een goede bescherming tegen warmteverliezen en bespaart daardoor aanzienlijke energiekosten, bijvoorbeeld in verwarmingssystemen, hydrauliek, thermische olie systemen en vulcanisatiepersen. Het materiaal is zelfklevend, waterafstotend, zelfdovend en bestand tegen UV-licht en verwering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven