Algemeen

De voormalige aandrijflijndivisie van technologiebedrijf Continental gaat van af nu verder onder de naam  Vitesco Technologies. Het bedrijf, dat sinds januari 2019 onafhankelijk opereert, rolt nu zijn nieuwe merkidentiteit uit over ongeveer 50 locaties wereldwijd. De start wordt gemaakt bij het hoofdkantoor van Vitesco Technologies aan de Siemensstrasse in Regensburg. Daar is het nieuwe logo duidelijk zichtbaar vanaf het dak.

Verder treedt het bedrijf naar buiten met een moderne, nieuwe website en is het te vinden op sociale media op verschillende platforms wereldwijd. “Ons doel is schone en duurzame mobiliteit. Daarom maken we het hart van elk voertuig – de aandrijving – slim en elektrisch, zegt Andreas Wolf, Chief Executive Officer (CEO) van Vitesco Technologies. “Ik ben zeer tevreden over onze nieuwe dynamische merkidentiteit. Het onderstreept onze duidelijke visie op schone ritten, vandaag en in de toekomst.”

Eisen en flexibiliteit

Met de autonomie van Vitesco Technologies reageert Continental op de snel veranderende eisen voor voertuigen, die daardoor met grote veranderingen te maken hebben. Voor een deel staat de forse vermindering van emissies bovenaan de politieke en sociale agenda over de hele wereld. Afhankelijk van de regio verloopt deze ontwikkeling met verschillende snelheden.

Continental elektrische aandrijving

“Flexibiliteit staat tegenwoordig voorop”, zegt Wolf. “Vanuit een mondiaal perspectief is er vraag naar alle soorten aandrijflijnen. Onze missie is om ze allemaal clean, efficiënt en betaalbaar te maken. Dit kan worden gedaan door consistente elektrificatie. Als een onafhankelijk bedrijf kunnen we nu sneller en efficiënter op de eisen van onze branche reageren en profiteren we van onze sterke punten. We willen een leidende rol spelen in de elektrificatie van de aandrijflijn.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven