Algemeen

TE Connectivity wil Entrelec rijgklemmen overnemen

overname Entrelec
Entrelec levert rijgklemmen aan klanten in meer dan zeventig landen (foto: ABB).

TE Connectivity onderhandelt met ABB om de Entrelec rijgklemmen over te nemen. Voor de transactie moeten nog wettelijke goedkeuringen en de instemming van vertegenwoordigers van de werknemers worden verkregen. De activiteiten omvatten research and development, productontwikkeling, marketing, verkoop en management in Chassieu (F) en productielocaties in Frankrijk en Polen.

Volgens ABB zal de combinatie van de twee portfolio’s op een grotere schaal onder de paraplu van TE Connectivity concurrerender zijn. De bundeling van de rijgklemactiviteiten met de kracht van TE Connectivity past in het actieve portfolio management van ABB.

Entrelec binnen TE Connectivity

Door het toevoegen van het aanbod van Entrelec onder deze merknaam kan TE Connectivity een compleet systeem voor de overdracht van vermogen, signalen en data aanbieden, met speciale aandacht voor toepassing onder zware omstandigheden. Dit systeem zou een belangrijk onderdeel zijn van het toekomstig portfolio van TE Connectivity.

De beoogde overname past in de strategie van TE Connectivity en biedt het bedrijf nieuwe groeimogelijkheden. Het is een belangrijke stap in het streven klanten een breder en completer productplatform aan te bieden. Bovendien maakt de uitbreiding van het personeelsbestand met medewerkers vanuit ABB een samenwerking met meer klanten mogelijk bij hun innovatie- en automatiseringsprojecten. In zijn nieuwe organisatie wil TE Connectivity dichter bij de klanten staan. Het zal nauw met ABB samenwerken om tot een goede overgang van de activiteiten te komen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven