Algemeen
Vision, Robotics
Tijdens Vision, Robotics en Mechatronics is er een uitgebreid lezingenprogramma (foto: Mikrocentrum)

Op 11 en 12 juni zullen in Koningshof in Veldhoven de evenementen Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica van het Mikrocentrum plaatsvinden. Door de overlap van de vakgebieden verwacht de organisatie de nodige synergie voor zowel exposanten als bezoekers. Behalve een vakbeurs biede beide evenementen ook een programma lezingen en vindt de jaarlijkse RoboNed conferentie plaats. Beide evenementen zijn gratis te bezoeken.

Het congresprogramma Vision, Robotics & Mechatronics telt een aantal lezingen over recente innovaties. Slechts een aantal voorbeelden:

  • Time of Flight metingen zonder ‘Loch Ness blur’ door Luc Mertens, Labverantwoordelijke Industrieel VisieLab (Onderzoeksgroep Op3Mech), Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen, Universiteit Antwerpen;
  • Actieve stereo visie: wat is het en waarom is het een toegangssleutel naar robuuste industriële 3D vision toepassingen door Koenraad Van de Veere, Zaakvoerder, Phaer;
  • Best Practise: Selecting the right Vision Interface door Rick de Vries, Sales Manager Benelux, en Marcus Bleise, International Sales Manager, Matrix Vision;
  • 2D & 3D Vision & Robotics in Motion – praktisch toegepast door Richard Vialle, Algemeen Directeur, Beltech.

Voor een compleet overzicht verwijzen wij naar de site van het evenement.

Workshop ROS

Het Robot Operating System (ROS) is een open source cross-platform framework voor robotspecifieke software ontwikkeling. Het idee achter ROS is simpel: softwareontwikkelaars een framework bieden voor het ontwikkelen van robotapplicaties, zodat zij kunnen voortbouwen op het werk van collega’s en ideeën en algoritmes uit kunnen wisselen. De flexibiliteit van ROS maakt het een geschikte tool voor de snelle ontwikkeling van intelligente industriële robots.

Tijdens de informatieve hands-on workshop zal worden ingegaan op hetgeen u met ROS kunt doen en hoe u het kunt gebruiken. Na deze workshop is er ruimte voor een discussie over de toepasbaarheid van ROS voor uw applicatie. In de bijlage vindt u meer informatie over de workshop. Inschrijven voor deze gratis workshop kan via een mail aan Els van de Ven van het Mikrocentrum, maar het aantal plaatsen is beperkt.

RoboNed conferentie

Op woensdag 11 juni organiseert RoboNed haar vierde conferentie. Het thema van de conferentie is ‘Robotics Revised’. Bijna twee jaar nadat de ‘Dutch Robotics Strategic Agenda’ werd gepresenteerd, werd het tijd voor een grondige check om uit te zoeken of Nederland op de goede weg is . Zijn er bijvoorbeeld nieuwe omstandigheden waar de robotgemeenschap op in moet spelen?

Het programma zal zich deels richten op de afgelopen ontwikkelingen, maar vooral vooruit kijken. De hoofdonderwerpen van de strategische agenda zullen langs komen, zoals technologie, ethische, juridische en maatschappelijke zaken, veiligheid en ketensamenwerking. Bezoekers kunnen zich laten inspireren om verder te kijken dan het hier en nu.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven