Algemeen
Concens actuator Rotero
Op basis van de verschillende eigenschappen zijn de inline actuatoren bijzonder veelzijdig in te zetten (foto: Concens)

Concens introduceert een nieuwe generatie intelligente actuatoren onder de naam ICON. Deze lineaire actuatoren zijn gebaseerd op de bestaande CON35, CON50 en CON60 uitvoeringen en kenmerken zich door een geïntegreerde controller, compatibiliteit met Modbus RTU en een intelligente bescherming van zowel de actuator als de toepassing zelf. Concens wordt in Nederland vertegenwoordigd door Rotero uit Woerden.

De naam ICON staat voor: Intelligent, Connected, Open Protocol en New Paradigm. Hiermee beschrijft fabrikant Concens alle belangrijke eigenschappen van de nieuwe generatie intelligente inline actuatoren.

Brede toepasbaarheid

Op basis van de verschillende eigenschappen zijn de inline actuatoren bijzonder veelzijdig in te zetten. Zo kan de eindgebruiker zijn eigen actuator configureren met betrekking tot de kleur, de slaglengte en de beschermingsgraad (IP-waarde).

Ook zijn diverse klantspecifieke wensen te integreren zoals speciale aansluitbrackets, klantspecifieke kabels en connectoren. Hiermee kan hij flexibel kiezen voor een actuator die exact is afgestemd op zijn behoeften in alle industriële omgevingen waar via Modbus RTU wordt gecommuniceerd.

Gebruiksvriendelijke software

Daarbij zijn de plug&play ICONs vrij programmeerbaar en met de gebruikersvriendelijke software eenvoudig en snel te installeren. Er zijn tot maximaal 128 ICONs aan te sluiten met behulp van de nieuwe ‘connection interface box’. Afhankelijk van het model is deze geschikt voor een synchrone of individuele werking.

Tot slot beschikken de ICONs over intelligente bewakingsfuncties. Zo beschermt de actuator zichzelf tegen overstroom en de applicatie door middel van een interne slagbeperking. En niet onbelangrijk: de nieuwe generatie heeft dezelfde afmetingen als de standaard CON actuatoren waardoor het ontwerp niet hoeft te worden aangepast wanneer de keuze op de ICON valt.

Uitvoeringen

In totaal omvat de serie nu zes uitvoeringen: de CON35, 50 en 60 en de ICON35, 50 en 60. Voor de nieuwe generatie geldt:

Concens Rotero tabel

Op aanvraag zijn de actuatoren ook in andere lengtes en met andere slaglengtes te bestellen. Bovendien kan het bedrijf afwijkende montagebeugels leveren evenals uitvoeringen met een verhoogde beschermingsgraad (IP68 en IP69) voor toepassing in zware omgevingen, desgewenst in het RVS 316 of als geluidsarme variant.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven