Algemeen
Festo servo-aandrijving
De servomotor EMMT-AS hoeft met slechts één kabel te worden verbonden met de servoregelaar CMMT-AS (foto: Festo).

Festo introduceert een complete elektrische servo-aandrijving, bestaande uit de servoregelaar CMMT-AS en de servomotor EMMT-AS. Volgens de fabrikant kunnen gebruikers het complete aandrijfsysteem (servoregelaar, servomotor en mechanica) binnen drie minuten in bedrijf stellen.

De compacte regelaar is onderdeel van het automatiseringsplatform van Festo en is bedoeld voor dynamische, punt-punt- en interpolerende bewegingen. Ze is bedoeld voor toepassingen in de montage- en hanteertechniek, verpakkingsmachines of de elektronica-industrie. De EMMT-AS is de bijpassende synchrone AC-servomotor.

Door het ‘één regelconcept voor op ethernet gebaseerde bussystemen’ kan de servoregelaar direct en nagenoeg naadloos worden geïntegreerd in de bussystemen van alle grote aanbieders. Dat geldt ook voor de efficiënte en eenvoudige koppeling van de regelaar in alle applicatieprogramma’s, inclusief besturingsspecifieke functiebouwstenen voor bijvoorbeeld Siemens, Rockwell of Beckhoff.

Servo-aandrijving

De auto-tuning functie ondersteunt de eenvoudige inbedrijfname van roterende en lineaire bewegingen en optimaliseert automatisch het regelgedrag van aangesloten servomotoren en lineaire mechanismen van Festo maar ondersteunt ook de inbedrijfname met mechanica van derden.

De EMMT-AS is een synchrone wisselstroom servomotor voor veeleisende en ynamische toepassingen. De motor wordt aangesloten met één kabel voor stroom, encoder en rem. Dit vereenvoudigt de installatie, bespaart installatiekosten en neemt minder ruimte in in de schakelkast.

Technisch onderscheidt de motor zich door een laag restkoppel. Daarmee is hij goed regelbaar en zorgt hij voor een constant traject bij positioneertaken zowel lineair als roterend.

Snelle inbedrijfname

Het elektronische typeplaatje maakt een lichtere, veilige en snelle inbedrijfname mogelijk. Alle relevante motordata kunnen hierdoor direct door de servoregelaar worden uitgelezen. Met de gratis Festo Automation Suite is in slechts enkele intuïtieve sappen de inbedrijfname van de totale aandrijving van mechanica tot en met besturing mogelijk.

De servoregelaar CMMT-AS en de servomotor EMMT-AS zijn onderdelen van de filosofie van Festo van een continue connectiviteit van werkstuk tot in de cloud, van mechanische verbindingen via elektrische interfaces tot inbedrijfname en programmering van de besturing. Hiermee vergemakkelijkt de onderneming het werk van machinebouwers en automatiseerders om mechanica, elektrische aandrijvingen en besturingsniveau met al hun interfaces in hardware en software te verbinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven