Algemeen
SMC meertraps ejector
De nieuwe meertraps ejector van SMC gaat zuinig om met energie (foto: SMC).

Door de groeiende vraag naar lichtere ejectoren heeft SMC zijn meertrapsejector ZL112A vernieuwd. De ejectoren worden steeds vaker toegepast in robots. De verbeterde meertraps ejector is bovendien geschikt voor vacuümapplicaties met een hoog lekkageniveau.

De ZL112A is geschikt voor werkstukken met poreuze of oneffen oppervlakken, zoals karton en hout – materialen die vaak worden gebruikt in de verpakkingsindustrie. De meertrapsejectoren zijn compact en licht, maar hebben tegelijkertijd een grote zuigkracht. Door de constructie met een drietrapsdiffusor is de vacuümflow 250 procent hoger dan van een eentrapsmodel.

Meertraps ejector

De lichtste modellen hebben een massa van slechts 180 g. Door het lage gewicht en het compacte ontwerp is de belasting op de bewegende delen van de industriële robots gering. De componenten van de meertrapsejector, waaronder de drietrapsdiffusor, vacuümdruksensor, luchttoevoer- en beluchtingsventielen, het aanzuigfilter en de geluidsdemper, kunnen in één unit worden geïntegreerd. Dankzij de compacte behuizing kunnen machines daardoor kleiner worden gebouwd.

Bij de herontwikkeling van de meertrapsejector is rekening gehouden met energiebesparing. Het persluchtverbruik is met 10% afgenomen zonder dat dit ten koste gaat van de vacuümcapaciteit. Het lagere energieniveau is gerealiseerd door de optimale toevoerdruk voor maximale vacuümdruk te verminderen tot 0,33 MPa. Het verbruik is daardoor slechts 57 Nl/min.

Er is geen gereedschap nodig om de geluidsdemper en het aanzuigfilter te vervangen. Zo kunnen onderhoud en inspecties sneller worden uitgevoerd. De eenvoudige montage is gelijk aan die van het vorige model.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven