Algemeen

Compacte encoder voor Profinet-IO en EtherCAT

Wachendorf compacte encoder

Wachendorff Automation heeft de WDGA serie absolute encoders uitgebreid met Profinet-IO en EtherCAT Industrial Ethernet interfaces. Met de WDGA58F is het bedrijf er in geslaagd om ’s werelds kleinste encoder-ontwerp in zowel diameter als lengte te realiseren. Hiermee bespaart de compacte encoder installatieruimte die cruciaal kan zijn in nieuwe of aangepaste machines.

Ondanks het compacte ontwerp garanderen hoge lagerbelastingen een hoge duurzaamheid en maximale levensduur. De Profinet/EtherCAT encoders kunnen dankzij de minimale buscyclustijden gelijke tred houden met de nieuwste PLC-technologieën.

De single-turn sectie, uitgerust met QuattroMag technologie, levert een resolutie van maximaal 16 bits, een nauwkeurigheid van +/- 0,0878° (12-bits), een herhalingsnauwkeurigheid van +/- 0.0878° (12-bits) en een interne dynamica van 50 µs. Voor het multi-turn gedeelte zijn de encoders van Wachendorff uitgerust met onderhoudsvrije en ruimtebesparende EnDra technologie.

Compacte encoder

Dankzij de nauwkeurige en dynamische magnetische scantechnologieën kunnen de WDGA absolute encoders worden gebruikt in tal van toepassingen, waarin tot nu toe alleen optische encoders konden worden toegepast. Installatiebouwers en machinebouwers profiteren tevens van het door Wachendorf Automation toegepaste modulaire systeem, in combinatie met de strikt doorgevoerde LeanQ productiefilosofie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven